Boğaz ve Kulak Enfeksiyonlarına Dikkat - Son Dakika
Yaşam

Boğaz ve Kulak Enfeksiyonlarına Dikkat

Boğaz ve Kulak Enfeksiyonlarına Dikkat

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Aydın, bu yıl Mayıs ve Haziran aylarının yağışlı geçmesinden dolayı sinüzit ve boğaz enfeksiyonlarında artış gözlendiğini söyledi.

18.06.2014 13:27

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Aydın, bu yıl Mayıs ve Haziran aylarının yağışlı geçmesinden dolayı sinüzit ve boğaz enfeksiyonlarında artış gözlendiğini söyledi.

Medical Park Samsun Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Bölümü'nden Opr. Dr. Hüseyin Aydın "boğaz ve kulak enfeksiyonları" hakkında bilgi verdi. Dr. Hüseyin Aydın, "Boğaz enfeksiyonların da yüksek ateş, halsizlik ve kırgınlık ön plandayken, sinüzitte burun tıkanıklığı ve baş ağrısı olmaktadır. Her ikisi de iş ve güç kaybına neden olur. İstirahat ve antibiyotik ile tedavi edilirler. Yazın gelmesiyle birlikte sıcaklığın ve nemli havanın artması kulak yolu enfeksiyonlarına neden olur. Deniz ve havuzda yüzen kişilerde ise dış kulak yolu enfeksiyonları bir başka sorundur. Deniz veya havuza girerken mutlaka kulak tıkaçları kullanarak suyla temasını engellemeliyiz" dedi.

Kulak kanalı cildinin aşırı hassas olduğunu söyleyen Dr. Aydın, "Bu hassasiyet kulaklarımızı temizlerken kolay tahriş olmasına sebep olmaktadır. Nemli hava ve suyun da etkisiyle patoljen bakteriler kolaylıkla üreyebilmektedir. Yüzme havuzlarındaki problem ise çoğu kez havuz suyunun alkali olmasından kaynaklanmaktadır. Böylece dış kulak yolunun pH'sında asidik olması gerekirken, alkaliye dönmekte ve bakteriler kolayca çoğalabilmektedir. Yine atopik, dermatit, psoriasis, seboreik dermatit gibi cilt hastalıkları da dış kulak yolunda bakteri üremesini kolaylaştırmaktadır. Tüm bu nedenlerden bir veya birkaçının sonucunda dış kulak yolunda bakteriyel veya mantar enfeksiyonları meydana gelmektedir" şeklinde konuştu.

Kulak enfeksiyonlarının aşırı derecede kulak kaşıntısı, kulak ağrısı ve akıntıyla kendisini gösterdiğini söyleyen Opr. Dr. Hüseyin Aydın açıklamasının devamında, "Kulaklar, pamuklu çubuklarla temizlenmekten kaçınılmalı, kulak tıkaçları kullanılarak suyla teması engellenmelidir. Suyla temasın olması halinde; saç kurutma aleti ile dikkatlice kurutma yoluna gidilmelidir" uyarılarına yer verdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Boğaz ve Kulak Enfeksiyonlarına Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement