Boğazlıyan'da "Aile ve Gençlik" Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Boğazlıyan'da "Aile ve Gençlik" Konferansı Düzenlendi

Boğazlıyan İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından "Aile ve Gençlik" konulu konferans verildi.

27.10.2015 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğazlıyan İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından "Aile ve Gençlik" konulu konferans verildi.

Boğazlıyan Belediye Düğün Salonu'ndaki konferansa konuşmacı olarak katılan gazeteci-yazar Emine Şenlikoğlu çocuğun anne ve babasının aynası olduğunu ifade etti.

Çocuklara karşı nasıl davranılması gerektiği konularında bilgiler aktaran Şenlikoğlu, "Çocuk çevresinde gördüklerini ve duyduklarını kaydeder. Aile eğitimi, yetişme tarzı, çocuğun hayatının her alanında etkilidir. Ceza verirken bile anne çocuğuna sevgi kelimeleri kullanması gerekir" dedi.

Evde iş yaptırılmayan çocuğun kendini yabancı hissedeceğini ve annenin çocuğuna küçük ev işleri yaptırması gerektiğini dile getiren Şenlikoğlu, "Kız çocuğuna kız gibi, erkek çocuğu da erkek gibi davranılmalıdır. Biz bugün 'çocuk' diyerek geçersek çocuk da yarın bizim için 'büyük' der geçer. Onlarla konuşurken ağzımızdan çıkan her bir kelimeye dikkat edilmesi gerekir" diye konuştu.

Konferansa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ, İlçe Müftüsü Mehmet Güler, Boğazlıyan İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mikail Demir, Boğazlıyan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Karaçalı, Boğazlıyan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yusuf Büyük ile okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Boğazlıyan'da 'Aile ve Gençlik' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement