Bolu'da Katliam Gibi Kaza 9 Ölü - Son Dakika
Güncel

Bolu'da Katliam Gibi Kaza 9 Ölü

Bolu\'da Katliam Gibi Kaza 9 Ölü

Bolu TEM Otoyolu'nda TIR, otobüs ve minibüsün karıştığı zincirleme trafik kazasında 9 kişi öldü.

26.09.2012 15:27  Güncelleme: 08:12

Bolu TEM Otoyolu'nda TIR, otobüs ve minibüsün karıştığı zincirleme trafik kazasında 9 kişi öldü, 32 kişi yaralandı. Yaralılar Bolu'daki çeşitli hastaneler kaldırılarak tedavi altına alındı.

TIR FACİAYA NEDEN OLDU

Kaza saat 01.15 sıralarında TEM Otoyolunun Bolu Batı gişelerine 1 kilometre kala meydana geldi. Ankara'dan İstanbul istikametine gitmekte olan sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 76 DH 013 plakalı oyuncak yüklü TIR onarım çalışması nedeniyle her iki yöne açık olan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı yönden gelmekte olan Mehmet Altıntaş idaresindeki 38 EA 129 plakalı yolcu otobüsüne çarparken, 68 EN 949 plakalı minibüs ise otobüse arkadan çarptı. Yoldan geçen sürücüler 112 Acil Servis ekiplerine ve polise ihbarda bulunduktan sonra yaralıların yardımına koştu. Çarpmanın şiddetiyle araçta bulunanlar tarlaya savruldu. Tarladaki yaralılar vatandaşlar tarafından sırtalarına alınan yola çıkartıldı. Kaza üzerine Bolu'da bulunan tüm ambulanslar olay yerine sevk edildi. Ambulansların yetersiz kalması üzerine Düzce'den de ambulans istendi. Olay yerine gelen kaza kırım ekipleri otobüste sıkışan bir yolcuyu kurtararak sedyeyle ambulansa taşıdı. Yerlere savrulan çok sayıda yaralı kurtarılmayı beklerken, itfaiye ekipleri otobüsteki cesetleri çıkarttı. Kazada otobüs sürücüsü Mehmet Altıntaş, Erdoğan Çevik ve kimlikleri belirlenemeyen 7 kişi yaşamlarını kaybetti. Kazada yaralanan 32 kişi Bolu'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu'nun Ankara istikameti trafiğe kapandı. Polis ekipleri, trafiği D-100 Karayolu'na yönlendirdi.

32 KİŞİ TEDAVİ ALTINA ALINDI

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Köroğlu Devlet Hastanesi, İzzet Baysal Devlet Hastanesi, Özel Çağsu ve Özel Çamkent hastanelerine kaldırılan Hacı Kaçmaz, İbrahim Tuncer, Orhan Türküm, Osman Hamurcu, Alperen Gürbüz, Kemal Güney, Osman Öztürk, Ali Aytip, Aydın Özkel, Kenan Subaşı, Sevtap Kadıoğlu, Ali Kadıoğlu, Yunus Emre Diyarbakırlı, Ömer Tok, Ahmet Özalp, Reyhan Çevik, Gülsüm Kaya, Behçet Arslan, Zeynep Tahama, Şaban Özer, Ferdana Ayverdi, Behçet Yıldız, Nermin Eroğlu, Yusuf Ayaka, Songül Gençer, Mustafa Güneş, Fidan Irmak, Yasemin Özşener, Pembe Yıldız, Murat Coşkun ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu'da Katliam Gibi Kaza 9 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement