Bolu'nun Saklı Cenneti: Seben" Kitabın Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Bolu'nun Saklı Cenneti: Seben" Kitabın Tanıtımı Yapıldı

Seben Belediyesi tarafından desteklenen ve Gazeteci-Yazar Hüseyin Tunçay tarafından kaleme alınarak Türkçe-İngilizce olarak hazırlanan, "Bolu'nun Saklı Cenneti: Seben" isimli kitap okurla buluştu.

27.06.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seben Belediyesi tarafından desteklenen ve Gazeteci-Yazar Hüseyin Tunçay tarafından kaleme alınarak Türkçe-İngilizce olarak hazırlanan, " Bolu'nun Saklı Cenneti: Seben" isimli kitap okurla buluştu.

Seben Belediye Başkanlığı'nda kitabın tanıtımı için düzenlenen törende kitabın yazarı ile bir araya gelen Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, yaptığı çalışmadan dolayı Tunçay'a teşekkür etti.

Seben'in, yüzyıllardır bozulmamış,harika doğası, tarihi eserleri, insanı ve misafirperverliği ile yerli ve yabancı turistleri beklediğini söyleyen Belediye Başkanı Özbağ, "Bolu, Türkiye'nin ve dünyanın incisi Seben ise, Bolu'nun adeta saklı kalmış bir cennet köşesi. Buradan yola çıkarak 'Bolu'nun Saklı Cenneti' adını verdiğimiz bu çalışma ile Ankara'nın ve İstanbul'un yanı başında, ancak gözden ırak Seben'in güzelliklerini, tarihini, geleneklerini, köylerini tanıtmaya çalıştık." diye konuştu.

Artık kabuğunu kırarak, sürekli gelişim kaydeden Seben'in, bugün sadece ekonomik yapısı ve ürettiği ürünlerle değil, güzellikleriyle de insanları kendine çektiğini anlatan Özbağ, şunları kaydetti:

"Son yıllarda turizm alanında büyük atılım içinde olan Seben, adından daha çok bahsettirirken, hazırlanan kitapla bu zincire yeni bir halka eklemek amaçlanıyor. Doğanın tüm renklerini taşıyan yürüyüş parkurları, oksijen deposu yayları, çam ağaçlarının arasındaki gölleri, kayak merkezi, şifalı suları, fosil ormanı ve kaya evleri gibi birçok doğal ve tarihi güzelliğinin yanı sıra kendine has yemekleriyle, türküleriyle, gelenekleriyle Seben, doğaya tutkun ve yeni yerleri keşfetmekten hoşlanan misafirlerini bekliyor."

Yazar Tunçay ise, Belediye Başkanı Özbağ'a yöre tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan kitaba verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti.

Seben'in turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesinin yapılacak tanıtım çalışmalarına bağlı olduğunun altını çizen Tunçay, "Son dönemlerde gittikçe adından daha fazla söz ettiren Seben'in tarihini, güzelliklerle süslü doğasını, sıcak kanlı ve misafirsever insanlarını, geleneklerini,köylerini biraz olsun ortaya koyabilmek ve hem yeni nesil Sebenlilere hem de Seben dışındakilere tanıtabilmek amacıyla bu kitabı hazırladık." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bolu'nun Saklı Cenneti: Seben' Kitabın Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement