Bolu'ya İçme Suyu Getirme Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Bolu'ya İçme Suyu Getirme Çalışmaları

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 2 yıl sonra Bolu'daki musluklardan damacana suyu akacağını söyledi.

11.06.2016 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 2 yıl sonra Bolu'daki musluklardan damacana suyu akacağını söyledi.

Yılmaz, Bolu'ya yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan ve bir saniyede 300 litre kaynak suyuyla kentin içme suyu ihtiyacını karşılayacak Karadere mevkisinde yürüttükleri çalışmaları inceledi.

Karadere sularının Bolu'ya aktarılması için yapımına başlanan ve uzunluğu 3 bin 600 metre olan tüneldeki çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Yılmaz, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, Karadere sularının Bolu'ya getirilmesinin kendileri için çok önemli bir proje olduğunu belirterek, "Bolu'yu sularla haşır neşir olan, yemyeşil bir alan diye mütalaa ederiz ama ben belediye başkanı olduğumda kuyu suyu içiyorduk. Arsenikli Çaygökpınar suyu içiyorduk. Şu an Gölköy'deki suyu arıtıp içiyoruz. Kaynak suyu içemiyorduk. Şu an Karadere'den akan kaynak sularının Bolu'da içilmesiyle ilgili bir tünel çalışmasına başladık." diye konuştu. Bu kapsamda bir tünel kazılması gerektiğini ve bunun için gerekli işlemleri başlattıklarını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Şu an tünelin başlangıcı yapıldı ve çalışmalar devam ediyor. İnşallah bu tünel bittikten sonra Bolu kaynak suyu içecek. Bolulular, 2 yıl sonra satın alınan damacana su veya Kökez suyu diye tabir ettiğimiz çeşme suyunu musluklarında görmüş olacaklar. Bu bizim için müthiş bir heyecan."

Yılmaz, tünelin yapım çalışmalarının hem Karadere, hem de Bolu tarafından başladığını vurgulayarak, "Şu an dağın her iki tarafından tünel çalışmasına başlandı. Çalışma yapan ekipler dağın ortasında buluşacaklar. Her şey yolunda giderse 2 yıl içinde bu işin biteceği noktasında sözleşmemiz var. İnşallah bu sözleşme şartlarına uyarız." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bolu'ya İçme Suyu Getirme Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement