Bolvadin'de Polis Vatandaşları "Düğünlerde Silah Atılmaması" Konusunda Uyardı - Son Dakika
Yerel

Bolvadin'de Polis Vatandaşları "Düğünlerde Silah Atılmaması" Konusunda Uyardı

Bolvadin\'de Polis Vatandaşları "Düğünlerde Silah Atılmaması" Konusunda Uyardı

Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesi Emniyet Müdürü Mehmet Kocaoğlu düğünlerde silah atılmaması konusunda bir açıklama yaparak, “Düğünevi yas evi olmasın” dedi.

15.08.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi Emniyet Müdürü Mehmet Kocaoğlu düğünlerde silah atılmaması konusunda bir açıklama yaparak, "Düğünevi yas evi olmasın" dedi.

Konu ile ilgili polis ilçede el ilanı dağıtarak vatandaşları düğünlerde silah atılmaması konusunda uyardı. Broşür dağıtımı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan ve vatandaşları uyaran Kocaoğlu ise konunun çok önemli olduğunu ve vatandaşların bu husussa dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. Kocaoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde düğünlerde eğlence ve kutlama amaçlı ateşli silah kullanımı nedeniyle çok sayıda kişi, ya hayatını kaybetmekte ya da yaralanmaktadır. Bu anlamda halk deyimiyle 'Maganda Kurşunu'na

kurban giden çok sayıda vatandaşımız bulunmaktadır. Kurban olmak deyimi, dini inanış ve milli anlayışımızda oldukça kutsal bir değere sahiptir. Kurbana kına yakılır, Allah'a kurban olsun diye, askere kına yakılır, vatana kurban olsun diye, düğünde geline kına yakılır, ailesine kurban olsun diye. Ancak, insanlara maganda kurşununa kurban olsun diye kına yakılmaz. Düğünlerde silah atılmasının önlenmesi, adli ve idari görevler bir yana, öncelikle insani ve vicdani bir sorumluluktur. En mutlu günümüzün cezaevinde ve mezarlıkta son bulmaması için, düğünlerde silah atılmasına müsaade edilmemelidir. Düğünler, halaylarla ve oyunlarla kutlanmalıdır. Silah atan magandalara dur diyelim. Bir anlık heves uğruna geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyelim. Düğünlerde silahlar sussun, mutluluk konuşsun. Her gününüz, düğün gibi olsun." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolvadin'de Polis Vatandaşları 'Düğünlerde Silah Atılmaması' Konusunda Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement