Bonzaiyle Mücadelede Rehabilitasyon Önerisi - Son Dakika
Güncel

Bonzaiyle Mücadelede Rehabilitasyon Önerisi

İzmir Romanlar Derneği Başkanı Cıstır: "Devletin en üst kademesinden, mahalledeki kanaat önderlerine kadar eş güdümlü bir çalışmayla bonzai ve diğer uyuşturucu madde kullanan kişilerin rehabilitasyondan geçmesi lazım"

29.08.2014 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, "Devletin en üst kademesinden mahalledeki kanaat önderlerine kadar eş güdümlü bir çalışmayla bonzai ve diğer uyuşturucu madde kullanan kişilerin rehabilitasyondan geçmesi lazım" dedi.

Cıstır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle kullanımı yayınlaşan bonzaiyle en iyi şekilde mücadelede edilmesi gerektiğini söyledi.

Bonzai ile diğer uyuşturucu madde satış ve kullanımının yoğun olduğu mahallerde, Aile ve Sosyal Politikalar, İçişleri, Sağlık, Milli Eğitim Bakanlığı ile mahallelerin kanaat önderlerinin işbirliği içinde çalışma başlatması ve çeşitli bilgilendirme toplantılarıyla uyuşturucu maddenin zararlarının anlatılması gerektiğini belirten Cıstır, şöyle konuştu:

"Jandarma ve emniyet güçlerinin denetim ve tedbirleriyle uyuşturucu kullanımı azalacaktır.  Uyuşturucu maddeler en çok Roman mahallelerinde yakalanıyor. Mahallelerde denetimlerin arttırılması ve bir takım tedbirlerin alınması lazım. Bunlara rağmen uyuşturucunun önüne geçilemiyorsa MOBESE ile gözetlenmesi lazım."

Cıstır, uyuşturucuyla mücadelenin topyekun bir hamle gerektirdiğini ifade etti. Yoksulluğun insanları madde satışına yönelttiğini savunan Cıstır, şöyle devam etti:

"İnsanlar, mahallesindeki bir gencin hayatına mal olacağını düşünemeyen bir algıyla bunun satışını yapıyor. Devletin en üst kademesinden mahalledeki kanaat önderlerine kadar eş güdümlü bir çalışmayla bonzai ve diğer uyuşturucu madde kullanan kişilerin rehabilitasyondan geçmesi lazım."

Cıstır, uyuşturucuyla mücadele konusunda çok ayaklı stratejik eylem planı geliştirilmesi gerektiğini, rehabilitasyondan geçen kişinin eğitimi ve istihdamının da çok önemli olduğunu kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bonzaiyle Mücadelede Rehabilitasyon Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement