Bosna Hersek'te, Altındağ Visoko Kültür Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'te, Altındağ Visoko Kültür Merkezi Açıldı

GöRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Anıta çiçek bırakma ve dua etme Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç'in açıklamaları Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin açıklamaları Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay'ın açıklamaları Bosna Hersek'te, Altındağ Visoko Kültür Merkezi açıldı Bosna Hersek'in merkezindeki Visoko kentinde, Ankara'nın Altındağ Belediyesince yapılan Altındağ Visoko Kültür Merkezi törenle açıldı Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Erginay: "Bugün burada böylesi modern bir merkez görmek gerçekten mutluluk verici" Bosna Hersek'in merkezindeki Visoko kentinde, Ankara'nın Altındağ Belediyesi tarafından yapılan Altındağ Visoko Kültür Merkezi törenle açıldı.

23.04.2016 00:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GöRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Anıta çiçek bırakma ve dua etme

Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç'in açıklamaları

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin açıklamaları

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay'ın açıklamaları Bosna Hersek'te, Altındağ Visoko Kültür Merkezi açıldı

Bosna Hersek'in merkezindeki Visoko kentinde, Ankara'nın Altındağ Belediyesince yapılan Altındağ Visoko Kültür Merkezi törenle açıldı

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Erginay:

"Bugün burada böylesi modern bir merkez görmek gerçekten mutluluk verici"

Bosna Hersek'in merkezindeki Visoko kentinde, Ankara'nın Altındağ Belediyesi tarafından yapılan Altındağ Visoko Kültür Merkezi törenle açıldı.

Temeli 2015 yılın başında atılan ve 3 bin 200 metrekare sahip olan kültür merkezi açılışına, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Erginay, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin neredeyse her alanda Bosna Hersek'e destek verdiğini söyledi.

"Kültür merkezinin inşaat sürecini yakından takip ettik ve birkaç defa burayı ziyaret ettik" diyen Erginay, "Bugün burada böylesi modern bir merkez görmek gerçekten mutluluk verici. Bu sadece bir kültür merkezi değil, genel anlamda Bosna Hersek için önemli bir projenin olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç, bu kültür merkezinin kent için çok önemli olduğunu dile getirerek, "Bu merkez çok fonksiyonlu bir binadır ve çok çeşit seçeneler sunuyor. İçerisinde kütüphane, müze, kongre merkezimiz var" dedi.

Babiç, kültür merkezinin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Visoko'nun kardeş belediyesi olan Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki ise kültür merkezinin açılışı dolayısıyla memnun olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bosna Hersek bizim kardeş ülkesidir. Çok yakın zamanda Türkiye'de Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç ismini taşıyan bir park açtık. Bugün de bu açılışımızı gerçekleytirdiğimizden dolayı çok mutluyuz. Umarım buradaki genç nesillerimizin eğitiminde büyük katılar sağlayacaktır. Visoko, Bosna Hersek ve tüm Balkanlar'ın kalkınması için önemli bir şehirdir."

Konuşmaların ardından davetliler, kurdeleyi keserek Altındağ Visoko Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Törende ayrıca, Bosna Hersek'li sanatçı Armin Muzaferija ve Türkiye'den İlkim Eylül İlk sahne aldı.

Açılışı yapılan kültür merkezinde, 450 kişilik kapasiteli kongre, 2 sinema, eğitim ve sergi salonları ile kütüphane ve müze bulunuyor.

Bosna Hersek\'te, Altındağ Visoko Kültür Merkezi Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'te, Altındağ Visoko Kültür Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement