Bosna Hersek ve Sırbistan'daki Sel Felaketi - Son Dakika
Yerel

Bosna Hersek ve Sırbistan'daki Sel Felaketi

Bosna Hersek ve Sırbistan\'daki Sel Felaketi

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu ve Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Derneğince Bosna Hersek'e tır dolusu yardım gönderildi.

04.06.2014 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu ve Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Derneği, sel felaketinden etkilenen Bosna Hersek'e tır dolusu yardım gönderdi.

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Derneği Başkanı Erhan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel felaketinden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, bunun üzerine bölgedeki insanların ihtiyaçlarını gidermek için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

İnsanların kampanyaya yoğun katılım gösterdiğini ifade eden Yılmaz, kısa sürede tır dolusu yardım topladıklarını kaydetti.

Yılmaz, bölgede sel sularının çekilmeye başladığını dile getirerek, "Son yıllarda görülmeyecek şekilde 3 ayda yağacak yağmur, 1 günde yağınca Bosna Hersek'in üçte birinde büyük felaket yaşandı. İnsanların en çok ihtiyaç duyacağı malzemelerin sular altında kaldığı yerde, kuru ve dayanıklı gıdalar, giyim ve ev eşyaları göndermek suretiyle oradaki insanlara yardımcı olmak istedik. Yardımlarımız devam edecek. İnşallah oradaki kardeşlerimizi sevindirebilirsek, onların bu zor günlerinde dayanışma içinde olduğumuzu gösterebilirsek ne mutlu bize" şeklinde konuştu.

Karamürsel Müftüsü Yılmaz Küçük'ün yaptığı duanın ardından yardım tırı, Bosna Hersek'e uğurlandı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bosna Hersek ve Sırbistan'daki Sel Felaketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement