Bosna Hersekli Engelli Çocuklar Türkiye'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersekli Engelli Çocuklar Türkiye'yi Ziyaret Etti

Saraybosna'daki Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören 8 öğrenci, Gülen Çocuk Şenliği kapsamında, İstanbul'da 4 gün geçirdi.

21.04.2014 14:20  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin yanı sıra farklı ülkelerden 7-15 yaş arası çocukların katıldığı 8. Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği, Bosna Hersek'teki engelli çocukların da yüzünü güldürdü.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bulunan Vladimir Nazor Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören 8 öğrenci, Gülen Çocuk Şenliği etkinliği kapsamında, İstanbul'da 4 gün geçirdi. Bosnalı engelli çocuklar, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği organizasyonunda gerçekleştirilen bu etkinliğe sekizinci defa katılırken, çocukların ve refakatçılarının uçak biletleri Türk Hava Yolları tarafından temin edildi. Türkiye'den dönen çocukları, Uluslararası Saraybosna Havalimanı'nda aileleri ve yakınları ile Türkiye'nin Saraybosna Askeri Ataşesi Kurmay Albay İsa Sancaklı, THY Saraybosna Müdürü Ahmet Salih Kansu ve öteki yetkililer karşıladı.

Vladimir Nazor Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Zulfo Ahmetoviç, Bosna Hersek'teki kritik ekonomik durumu gözönünde bulundurarak, çocuklara böyle bir fırsat sundukları için Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği'ne ve THY yetkililerine teşekkürlerini sundu.

Şenliğin engelli çocuklar için büyük önem taşıdığını belirten Ahmetoviç, "Şenlik sayesinde engelli çocukların yetenekleri ortaya çıkıyor, çocuklar yeni tecrübeler kazanıyor, farklı ülkelerden insanlarla tanışıyor. Şenlik kapsamında, biz de kurumumuzu, Saraybosna'yı ve Bosna Hersek'i tanıttık" dedi.

Daha önce uçakla yolculuk yapmamış olan öğrenciler ise, önce korktuklarını, fakat daha sonra bu korkularını aştıklarını söyledi. Öğrenciler, Türkiye'yi çok beğendiklerini ve tekrar ziyaret etmek istediklerini de dile getirdi.

THY Saraybosna Müdürü Ahmet Salih Kansu, THY'nin sosyal sorumluluk ilkesi gereği, sivil toplum kuruluşlarına yardımcı olmaya çalıştığını belirterek, Bosna Hersek'te bir çok açıdan engelli olan 8 çocuk ve 4 refakatçı olarak, toplam 12 kişilik ekibin İstanbul'daki şenliğe katılmasını sağlamaktan mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersekli Engelli Çocuklar Türkiye'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement