Bosnalı Din Alimi Çauşeviç Unutulmadı - Son Dakika
Güncel

Bosnalı Din Alimi Çauşeviç Unutulmadı

Bosna Hersekli din alimlerinden Mehmed Cemaluddin Çauşeviç'in reis ul ulema olarak seçilmesinin 100. yıl dönümünde anıldı.

21.11.2014 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SARAYBOSNA - Bosna Hersek'in önemli din alimlerinden Mehmed Cemaluddin Çauşeviç'in reis-ul ulema olarak atanmasının 100. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen tören, Boşnak İslam Gelenekleri Enstitüsü ile Boşnak Kültür Birliği "Preporod" tarafından organize edildi.

Boşnak İslam Gelenekleri Enstitüsü Müdürü Cevada Şuşko, burada yaptığı konuşmada, Çauşeviç'in çok zor zamanlarda Bosna Hersek İslam Birliği'nin başında olduğunu söyledi.

Çauşeviç'in bilge, zeki ve cesur bir Boşnak olduğunu anlatan Şuşko, "Kendisi Boşnakların eğitimi ve gelişimi için çalıştı. Düzenlediğimiz etkinlikle Çauşeviç'i anmak ve onun ülkedeki önemini hatırlatmak istedik" diye konuştu.

Saraybosna Üniversitesi İslam Bilimleri Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Enes Kariç, Çauşeviç'in 1914 yılında reis-ul ulema olarak seçildiğini ve 1933 yılına kadar bu görevde kaldığını hatırlattı.

Çauşeviç'in çok sayıda dergi ve gazete çıkardığına dikkati çeken Kariç, Çauşeviç'in insanlara İslamı modern bir şekilde tanıttığını kaydetti.

Mehmed Cemaluddin Çauşeviç

Bosna Hersek'in Bosanska Krupa şehrinde 1870 tarihinde doğan Mehmed Cemaluddin Çauşeviç, 1887 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'ne başladı, daha sonra ise eğitimine Kahire'de devam etti. 1914 -1933 yılları arasında Bosna'da reis-ul ulema olarak görev yapan Çuuşeviç, 1938 yılında öldü. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosnalı Din Alimi Çauşeviç Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement