Bozüyük Çiçeklerle Renkleniyor - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Çiçeklerle Renkleniyor

Bozüyük Çiçeklerle Renkleniyor

Bozüyük’te parkları ve yeşil alanları çiçeklendirme amacı ile 2 haftadır devam eden çalışmalar kapsamında ilçe genelinde 20 bin adet çiçek dikimi yapılırken, cami bahçelerine de 18 bin çiçek dikilecek.

15.05.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozüyük'te parkları ve yeşil alanları çiçeklendirme amacı ile 2 haftadır devam eden çalışmalar kapsamında ilçe genelinde 20 bin adet çiçek dikimi yapılırken, cami bahçelerine de 18 bin çiçek dikilecek.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın düzenli ve bakımlı yeşil alanlar oluşturarak ilçe görünümüne renk katmak amacıyla başlattığı peyzaj çalışmaları kapsamında çiçek dikimlerine başlandı. Saraycık Caddesi çevre yolu kavşaklarından başlatılan çiçeklendirme çalışmaları belediye önü park alanı, belediye önü üçgen kavşak, Eczacıbaşı Bulvarı, Gençlik Parkı ve Cemalettin Köklü Parkı ile sürüyor. İlçe genelinde yaygılaştırılacak uygulama ile sakız sardunya, petunya, top kadife ve begonya gibi mevsimlik çiçeklerin dikimi yapılırken dikim yapılan alanlar rengarenk, cıvıl cıvıl, güzel bir görünüme bürünüyor.

Ayrıca Kasımpaşa Camii, Kasımpaşa Orta Camii, Hal Camii ve Yeşil Camii'de yapılan çiçek dikimleri belirli bir program dahilinde diğer camilerde de yapılacak. Yeşil Camii'deki çiçek dikim çalışmalarına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Ali AVCIOĞLU burada vatandaşlarla sohbet ederek "hedefimiz ilçemizle birlikte kutsal mekanlarımız olan camilerimizi de renk renk çiçeklerle donatmak" dedi.

İlçeye daha yeşil ve daha estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla devam eden çiçeklendirme çalışmalarında kullanılan mevsimlik çiçekler Bozüyük'ün iklim şartlarına adaptasyon sıkıntısı çekmeyecek türlerden seçiliyor. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Çiçeklerle Renkleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement