Bozüyük Cumhuriyet Meydanı'nın İkinci Kez Kamulaştırılması - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Cumhuriyet Meydanı'nın İkinci Kez Kamulaştırılması

Bozüyük CHP İlçe Başkanı İhsan Esel, "Sadece belediye ve Ziraat Bankası'nın arşiv yetersizliğine sığınarak, tapudaki 1976 tarihli kamulaştırma şerhinin görünmesine rağmen mükerrer kamulaştırma yapılması skandaldan öte bir olaydır" dedi.

13.03.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozüyük CHP İlçe Başkanı İhsan Esel, "Sadece belediye ve Ziraat Bankası'nın arşiv yetersizliğine sığınarak, tapudaki 1976 tarihli kamulaştırma şerhinin görünmesine rağmen mükerrer kamulaştırma yapılması skandaldan öte bir olaydır" dedi.

Esel, ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, 40 yıl önce hükümet meydanı oluşturmak için Kasımpaşa Mahallesi'ndeki 276 ada parsellerinde kamulaştırma yapıldığını, süreç sonunda kamulaştırmanın kesinleştiğini söyledi.

Kamulaştırılan parsellerin tapuda tescil edilmesinin, kamulaştırma sürecinin tamamlayıcı bir işlemi olmadığını anlatan Esel, şunları kaydetti:

"Belediye başkanlığınca yapılması gereken, yeniden kamulaştırma işlemi yapmak değil, tescil davası açmaktır. Sunduğumuz belgeler ile kamulaştırmanın 1976 yılında yapıldığı net olarak anlaşılmaktadır. Tarafımızdan amatörce bir çalışma sonucu elde edilen bu belgelere belediye başkanlığının elinde bulunan yetki ve imkanları ile ulaşması mümkün iken, sadece belediye ve Ziraat Bankasının arşiv yetersizliğine sığınarak, tapudaki 1976 tarihli kamulaştırma şerhinin görünmesine rağmen mükerrer kamulaştırma yapılması skandaldan öte bir olaydır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bozüyük Cumhuriyet Meydanı'nın İkinci Kez Kamulaştırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • selvi: Daha ayrıntılı bilgi verilebilir mi 0 0 Yanıtla

Advertisement