Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi Proje Koordinatörü Veysel Kılıç'ın Müzeler Haftası Mesajı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi Proje Koordinatörü Veysel Kılıç'ın Müzeler Haftası Mesajı

Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi Proje Koordinatörü Veysel Kılıç\'ın Müzeler Haftası Mesajı

Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi Proje Koordinatörü Veysel Kılıç, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

20.05.2016 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi Proje Koordinatörü Veysel Kılıç, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında; Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından tüm dünyada "18 Mayıs Müzeler Günü"nün çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirten Veysel Kılıç "Her bir köşesi tarih barındıran ülkemizin doğa ve kültür varlıklarının tanıtılması, milli değerlerimiz olan kültür varlıklarımızın korunması, onarılması ve saklanması ile gelecek kuşaklara aktarılması için yapılan ve yapılması gerekli çalışmaları anlatmak, müzelerimizi tanıtarak halkımızın milli kültür ve tarih bilgisini zenginleştirmek amacıyla her yıl 18-24 Mayıs tarihleri "Müzeler Haftası" olarak kutlanmaktadır. Müzeler, tarihin eski dönemlerinde yaşamış toplumları bilim ve sanat açısından inceleyerek, hem günümüzü hem de geleceği aydınlatmak amacını taşıyan, toplumların bilim ve sanat ürünleri ile yeraltı ve yer üstü zenginliklerini sergilemek amacıyla oluşturulmuş kurumlardır. Yüzyıllar boyunca toplumu oluşturan bireylerin geçmişi daha iyi tanımalarına olanak sağlar. Ayrıca müzeler, toplumu aydınlatmak amacıyla insanın gelişimi, doğa olaylarının oluşumu ve teknolojinin geçirdiği değişim gibi konularda araştırmalar yapan bilimsel merkezlerdir. Bu kapsamda Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi için, Bozüyük halkının bu güne kadar vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Bu düşüncelerle kurulmakta olan, "Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi" olarak Müzeler Haftasını kutlarız" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi Proje Koordinatörü Veysel Kılıç'ın Müzeler Haftası Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement