Brezilyalı Televizyon Ekibinden Ahmet Taşçı Belgeseli - Son Dakika
Güncel

Brezilyalı Televizyon Ekibinden Ahmet Taşçı Belgeseli

Brezilyalı Televizyon Ekibinden Ahmet Taşçı Belgeseli

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde 9 kez başpehlivanlığın yanı sıra 2 kez de altın kemeri kazanan, Türkiye'nin en ünlü güreşyçilerinden Ahmet Taşçı ile ilgili olarak Brezilya'dan gelen bir televizyon ekibi belgesel çekmeye geldi.

20.07.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde 9 kez başpehlivanlığın yanı sıra 2 kez de altın kemeri kazanan, Türkiye'nin en ünlü güreşyçilerinden Ahmet Taşçı ile ilgili olarak Brezilya'dan gelen bir televizyon ekibi belgesel çekmeye geldi. Taşçı'nın bu belgeseli önümüzdeki yıl Brezilya'da düzenlenecek olimpiyatlar sırasında 80 ülkede yayınlanacak. Brezilyalı televizyoncular, hepsi de gerçek altından yapılmış kemerlerine de büyük ilgi gösterdi.

Cumhuriyet döneminde Kırkpınar'da 9 kez Başpehlivan, 2 kez de altın kemeri kazanarak rekor kıran Ahmet Taşçı'ya yurt dışında da hala büyük ilgi gösteriliyor. Şu anda 57 yaşında olmasına rağmen hala güreşebilen Ahmet Taşçı, 'Türk yağlı güreşi' denildiğinde yurt dışında da ilk akla gelen isimlerden biri. Türkiye'deki İlhan Kızılkaya'nın sahibi bulunduğu ARK Production'un üstlendiği Brezilyalı bir televizyon ekibi, Brezilya Devlet Televizyonu adına Ahmet Taşçı ile ilgili belgelel çekimine başladı. Bir bölümü Ahmet Taşçı'nın Karamürsel'deki kendi tesisleri ile deniz kenarında, bir bölümüde yağlı güreş alanında çekilen belgesel sırasında, Ahmet Taşçı Kırkpınar'ın yanı sıra diğer güreş organizasyonunda kazandığı, toplam ağırlıkları 4.5 kilo olan altın kemerlerinden üçünü taktı. Bunların gerçek altın olduğunu öğrenen Brezilyalı tevevizyoncular şaşkınlıklarını gizleyemedi. Ahmet Taşçı, 2016'da Rio Olimpiyatları kapsamında dünyanın 80 ülkesinde gösterilecek bir belgesel çekildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Yağlı güreş için Türkiye'yi seçmişler. Yağlı güreş denilince de bizi buldular. Biz de onlara yardımcı ve destek oluyoruz. Amacımız; yağlı güreş, kültürümüzün bütün dünyanın görmesi, tanıması ve tarihi pehlivanlarımızı 'Türk gibi kuvvetli' sözünü dünyaya ezberletmiş pehlivanları tekrar yadetmek anmak anlamında güzel bir çalışma."

Ahmet Taçı, çekimler sırasında taktığı altın kemerlerle ilgili bilgi verirken, Kırkpınar'da kazandığı altın kemerlerinden birini, bir süre önce vefat eden 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e hediye ettiğini ancak, kendisin de diğer organizasyonlarda kazandığı birçok altın kemer bulunduğunu belirtti. Çekim sırasında taktığı altın kemerlerin toplam ağırlığının 4.5 kilo olduğunu, toplam kemerlerinin altın olarak ağırlığının ise 10 kiloyu bulduğunu belirtti.

ARK Production sahibi İlhan Kızıklaya da, Brezilya ekibinin Türkiye'deki prodüksiyonunu üstlendiklerini, çekimlerin Edirne dahil diğer bölgelerde de yapılacağını ve yaklaşık 10 gün süreceğini söyledi. - Rselkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Brezilyalı Televizyon Ekibinden Ahmet Taşçı Belgeseli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement