BTM'de Öğretmenler Buluşması - Son Dakika
Güncel

BTM'de Öğretmenler Buluşması

BTM\'de Öğretmenler Buluşması

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında öğretmenler buluşmasına ev sahipliği yaptı.

24.11.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aileleri ile birlikte BTM'yi ziyaret eden öğretmenler bilimle dolu bir gün geçirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Bilim ve Teknoloji Merkezi, eğitim öğretim camiasının ilgi odağı oldu. Etkinliğe aileleri ile katılan öğretmenler, BTM deney düzeneklerini inceledi ve derslerinde nasıl yararlanabilecekleri konusunda bilgi aldı. Simülasyon cihazlarını kullanan öğretmenler, planetaryumda gökyüzüyle ilgili NASA´dan ödüllü eğitim filmini izledi. Öğretmenler, etkinlikte son olarak bilimin en eğlenceli hali olan bilim şovu gösterisini ilgi ile takip ettiler.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, "Çocuklarımız bu merkezlerde özgür öğrenme ortamlarını deneyimleyecek, geleceğin mucidi olma yönünde ilham alacaktır. Çocuklar müfredata uygun olarak geliştirilen deney düzeneklerinde okullarda öğrendikleri kavramların interaktif halini görecek. Konuları uygulamalı olarak anlatmak isteyen öğretmenlerimizin derslerini BTM'de işlemesine olanak sağlıyoruz. Hafta sonu düzenlenen Tematik Atölye çalışmaları ise ilgili çocukların kendini geliştirmeleri için harika içerikler sunuyor. Öğrencilerinizi BTM'ye getirin ve aileleriyle birlikte gelmeleri konusunda yönlendirin" diye konuştu.
24 Kasım Öğretmenler günü kutlaması kapsamında BTM'de buluşan öğretmenler, ziyaretin çok faydalı olduğunu, öğrencilerinin gözüyle merkezi gezmenin yaklaşımlarını değiştirdiğini ve BTM'den nasıl faydalanabilecekleri konusunda yararlı bilgiler aldıklarını vurguladılar.
Etkinlik sonunda katılımcılara Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına sertifika ve öğretmenler günü hediyesi verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BTM'de Öğretmenler Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement