Btso Öncü Oldu, İşçi ile İşveren 'Arabulucuk' ile Uzlaştı - Son Dakika
Güncel

Btso Öncü Oldu, İşçi ile İşveren 'Arabulucuk' ile Uzlaştı

Btso Öncü Oldu, İşçi ile İşveren \'Arabulucuk\' ile Uzlaştı

Divan Kurulu Başkanı Arabulucu Irmak Aslan da alternatif çözüm yöntemi olarak kurulan Merkez'deki çalışmalarıyla Türkiye'deki birçok ile örnek olduklarını söyledi.

28.04.2016 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Divan Kurulu Başkanı Arabulucu Irmak Aslan da alternatif çözüm yöntemi olarak kurulan Merkez'deki çalışmalarıyla Türkiye'deki birçok ile örnek olduklarını söyledi. Mahkemelerde bekleyen milyonlarca dava dosyasının bulunduğunu, bu dosyaların kısa süre içerisinde karara bağlanmasının imkansız olduğunu vurgulayan Aslan, "Hiçbir yargı kararı iki tarafı da mutlu etmez. Ancak arabuluculuk, tarafların itibarını ve ticari sırlarını koruyan, tarafların çok kısa bir sürede ve en az maliyetle masadan kalkmasını sağlayan çok önemli bir sistem" diye konuştu.

UYUŞMAZLIKLARA 1 GÜNDE ÇÖZÜM

Irmak Aslan, işçi-işveren uyuşmazlıklarında bugüne kadar bin 349 dosyanın incelendiğini, bu davaların 1004'ünün 1 günde çözüme kavuşturulduğunu söyledi. Aslan, Bursa'nın arabuluculuk uygulamalarında İstanbul'dan sonra ikinci sırada bulunduğunu ifade ederek, "Tarafların ilk görüşmelerindeki arabuluculuk maliyetini de BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi olarak karşılıyoruz" dedi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Btso Öncü Oldu, İşçi ile İşveren 'Arabulucuk' ile Uzlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement