Btso Uhs Kümelenmesi Üyeleri ABD'ye Gidecek - Son Dakika
Yerel

Btso Uhs Kümelenmesi Üyeleri ABD'ye Gidecek

UHS Konsey Başkanı ve Kümelenmesi Lideri Hatipoğlu: "Gerçekleştirilecek bu ziyaret ve görüşmelerin üye firmalarımızın ufkunun genişlemesi açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyorum"

19.10.2014 11:56

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık ve Savunma (UHS) Kümelenmesi üyeleri 20-26 Ekim tarihleri arasında ABD'ye giderek NASA, Boeing ve Airbus gibi önemli kurum ve  firmaları ziyaret edecek.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, UHS Konsey Başkanı ve Kümelenmesi Lideri Mustafa Hatipoğlu kümelenme üyesi 18 firma temsilcisi ABD'de NASA, Boeing ve Airbus gibi önemli kurum ve firmaların üretim süreçlerini izleyecekler.

Mustafa Hatipoğlu, programa ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, açıklamada, oda olarak uzay havacılık ve savunma sanayisinde faaliyet gösteren firmaları kümelenme sayesinde aynı çatı altında topladıklarını bildirdi.

Üyelerin kümelenme sayesinde hem kendi aralarında iş ve güç birliğini arttırdıklarını hem de görüşme yaptıkları firmalarla bağlantı kurma fırsatı yakaladıklarını dile getiren Hatipoğlu, şunları kaydetti:

"Daha önce Rusya'nın Rostov kentindeki Kozmonot Eğitim Merkezi'ni ziyaret etmiştik. Kümelenme üyelerimizle birlikte ABD'de uzay, havacılık ve savunma konusunda dünyada söz sahibi kuruluşları ziyaret edeceğiz. Gerçekleştirilen bu organizasyonla firmalarımız özel olarak randevu alınan NASA ve Amerikalı uçak üreticisi Boeing ile Airbus gibi önemli firmaları ziyaret ederek firmaların üretim süreçlerini yerinde inceleme imkanı yakalayacaklar."

Hatipoğlu, ziyaretlerde üyelerin ABD'nin önde gelen firmalarıyla işbirliği yapma imkanı da yakalayacağını vurgulayarak, "UHS kümelenmesi üyelerimiz her biri dünyada kendi alanında söz sahibi olan firmalarla gerçekleştirecekleri görüşmelerle hem Gökmen Projesi'yle ilgili hem de uzay havacılık konusundaki  çalışmalara nasıl katkı koyacaklarını inceleyecekler. Gerçekleştirilecek bu ziyaret ve görüşmelerin üye firmalarımızın ufkunun genişlemesi açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Btso Uhs Kümelenmesi Üyeleri ABD'ye Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement