Btü'de Kestel Bilmecesi - Son Dakika
Yerel

Btü'de Kestel Bilmecesi

Btü\'de Kestel Bilmecesi

Bursa Teknik Üniversitesi, ana yerleşkesinin inşa edileceği Kestel Çataltepe'deki şahıslara ait arazilerin kamulaştırılmasını bekliyor.

20.07.2012 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Teknik Üniversitesi, ana yerleşkesinin inşa edileceği Kestel Çataltepe'deki şahıslara ait arazilerin kamulaştırılmasını bekliyor.

Bursa İl Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, ana kampüsü yapamadıklarını ama geçici yerlerde yatırımların sürdüğünü söyledi. Defterdarlığın BTÜ'ye tahsis ettiği alanlarda çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Sürmen, Yıldırım'daki Eski Eğitim Fakültesi'nin kendilerine tahsis edildiğini vurguladı. Bu binanın düzenlemesi için 53 bin lira harcadıklarını ifade eden Sürmen, "Yıldırım'da yeni binalarımız yapılmadan önce Kaymakamlığa ait alanı düzenleyip kullanacağız. Kaymakamlıkta iken resim iş bölümü düzenlenecek. 2013-2014 eğitim öğretim yılında bu alana geçeceğiz. Burayı devamlı olarak kullanacağız. Projeleri ve ihalesi yapıldı. Çok kısa zamanda yapılacak. Mühendislik birimlerimiz burada eğitim alacak. İkinci yılda dört bölümümüz olacak. Ama biz üçe dörde bölünmüş bir kampüs olmak istemiyoruz. Üçüncü yıldan sonra önümüzü görmemiz şu an mümkün değil" dedi.

"KAMULAŞTIRMAYI MİLLİ EMLAK YAPACAK"

Kestel Çataltepe'deki ana kampüs yapım çalışmaları hakkında bilgiler veren Sürmen'e Vali Harput, arazi ile ilgili sorunun çözülüp çözülmediğini sordu. Sürmen, "Benim için sorun olmaması demek elime arazi tapunun verilmesi demek. Şu an üzerinde kamulaştırılması gereken alanlar var. Özel mülkiyet alanları çok fazla var. Buraya kampüs yapılıp yapılmayacağına karar verecek olan Maliye Bakanlığı ve Milli Emlak Müdürlüğü. Kalkınma Bakanlığının da olurunun alınması gerek. Onlar da Kalkınma Bakanlığı ile görüşmek zorunda çünkü ciddi bir bütçe gerektirecek. Yanlış anlamalar kalkmalı. Bize ait olmayan bir alanda bir yandan kamulaştırmalar sürerken bir yandan, 'Proje yapılsın' diye bir şey olamaz. Tapusunun bizde olması gerek. Kamulaştırmayı Milli Emlak Genel Müdürlüğü yapacak. İzni ise Kalkınma Bakanlığından alacak" dedi.

Kestel Belediyesi ile bu özelleştirmelerin yürütülemeyeceğini ifade eden Sürmen, "Bizim muhatabımız devlettir. Kestel Belediyesi değil. Kestel Belediyesi'nin bu işin altından maddi olarak çıkması mümkün değil. Hukukende yapılamaz. Devletin benim önüme koyduğu protokolde belediye yok. Bu alanlar için 6,5 milyon kamulaştırma isteniyordu. Kestel ismi çok geçtiği için bu rakam şu an 15 milyona çıktı. Ben Kestel Belediyesi'nin bunu verebileceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Sürmen, Milli Emlak Müdürlüğünden konu hakkında cevap beklediklerini vurguladı.

Kestel Çataltepe, toplam bin 150 dönümlük alana sahip. Bu alanın 248 dönümlük bir kısmı özel mülkiyet, 89 dönümlük bir kısmı da taş ocakları olarak kullanılan Milli Emlak, arazi ve geri kalan kısmı ise Orman Bakanlığına ait. İnşaat yapılabilecek toplam 350 dönümlük arazi bulunuyor. Bunun 248 dönümlük kısmı ise şahıs arazisi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Btü'de Kestel Bilmecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement