Bu Da Bozova'nın Saklı Cenneti - Son Dakika
Yerel

Bu Da Bozova'nın Saklı Cenneti

Bu Da Bozova\'nın Saklı Cenneti

Bozova ilçe sınırları içerisindeki 'Küçükgöl' adlı mekan, hafta sonu şehir stresini atmak isteyenlerin en uğrak adresleri arasında yerini aldı.

06.05.2014 11:04  Güncelleme: 11:52

Şanlıurfa kent merkezine 50 kilometre mesafede bulunan Küçükgöl adlı doğal mekan, piknikçiler için bulunmaz bir fırsat. Bir taraftan balık avlayabileceğiniz, diğer yandan ise koca ağaçların gölgesinde kuş seslerini duyabileceğiniz mekan, özellikle hafta sona şehir stresinden kaçmak isteyenlerle dolup taşıyor.

Özel mülkiyete sahip alana girişte araç başına 5 Tl alınmasının dışında bir masraf ta gerektirmiyor. 4 metre derinliğindeki gölde ücretsiz kayık keyfi yapmak, balık tutmak veya yer altı pınarlarını keşfetmeye kadar doğanın tüm güzelliğini içinde barındıran mekan, özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte yoğun bir dönem yaşıyor.

12 dönüm üzerine kurulu mekana günü birlik gelerek hafta sonunun tadını çıkarmak isteyen ziyaretçilerden Mustafa Divana, bölgeyi dünyadaki cannet olarak nitelendiriyor. Divana, "İlk kez bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine buraya geldim. Girişte aracımız için 5 Tl verdik başka bir ücrette ödemedik. Çok sakin bir alan burası. Arkadaşlarımızla balık tuttuk ve ardından pınardan gelen suyu içerek, günün tadını çıkardık" diyerek tüm Urfalıların bir kez olsan Küçükgöl'ü görmesini tavsiye etti.

Atalarından kalan arazinin şimdiki sahibi olan 48 yaşındaki 3 çocuk babası Ahmet Akgül ise, "^Biz buraya gelen misafirlerden araç ücreti dışında hiçbir şekilde para almıyoruz" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda bölgede yaşanan sel felaketinin ardından gölün içinde çamur biriktiğini ve bu konuda yetkililerin yardımına ihtiyacı olduğunu söyleyen Akgö, "Bakın burası başka bir şehirde olsa iğne atsan yere düşmez diyecek kalabalıkta olur. Ben kendi şahsım olarak yeterli bütçem olmadığı için tanıtım yapamıyorum. Ama gelenlere sorduğum zaman hep tavsiye üzerine gelmiş oluyor. Bir gelen ard arda gelerek çevresine anlatıyor. Benim tek isteğim yetkililerin çamur birikintisini temizlemesi. Bu konuda bana yardımcı olunursa bölge turizmine en güzel şekilde burayı kazandıracağımızdan eminim" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bu Da Bozova'nın Saklı Cenneti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement