Bu İlçenin Tarihi Yazıldı - Son Dakika
Yerel

Bu İlçenin Tarihi Yazıldı

Bu İlçenin Tarihi Yazıldı

Uzun süren bir yerel tarih araştırmasının sonucu olarak Giresun’un Keşap ilçesinin kitabı yazıldı.

28.02.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzun süren bir yerel tarih araştırmasının sonucu olarak Giresun'un Keşap ilçesinin kitabı yazıldı.

Keşap Belediyesi'nin katkılarıyla bir kültür hizmeti olarak başlatılan çalışma Giresunlu Araştırmacı -Yazar ve Tarihçi Ayhan Yüksel'in araştırmalarıyla kitaplaştırıldı. İlçenin yaklaşık 300 yıllık geçmişinin kaleme alındığı kitapla ilgili tanıtım töreni düzenlendi. Düzenlenen törende konuşan Keşap Belediye Başkanı Dr. Nihat Yılmaz; belediyenin görevlerinin sadece temizlik, alt ve üst yapı çalışmaları olmadığını ifade etti.

Yılmaz "Belediyemiz tarafından bir kültür hizmeti olarak yapılan bu çalışmada ilçemizin 300 yıllık geçmişinden bugüne kültürel ve sosyal yapısı bilgi ve belgelere dayanılarak kitaplaştırılmıştır. Daha öncede belediyemiz tarafından Osmanlı dönemine ait İlçemiz Nüfus Kaydı kitaplaştırılmış ve 3 bin adet basılarak ücretsiz dağıtılmıştır. Bugünde ilçemiz tarihi kitaplaştırılarak 2 bin adet basılmış ve dağıtılacaktır" dedi.

Kitabın yazarı Araştırmacı- Yazar Ayhan Yüksel ise "Tarihe özelliklede yerel tarihe son yıllarda giderek artan bir ilgi duyulmaktadır. İnsanlar kendi aile geçmişlerini, dedelerinin ve atalarının neler yaptığını nasıl yaşadığını bilmek istemektedir. Bu istek Keşap içinde geçerlidir. Keşap Belediyesi tarafından bir kültür hizmeti olarak yayınlanan kitapta tarihi gelişimi, tarih defterleri, şer'iyye sicilleri, öşür defterleri, nüfus defterleri gibi birinci el arşiv belgelerinin ışığı altında ortaya konulmuştur" diye konuştu.

Tarihin önemine dikkat çeken Kaymakam Dr. Polat Kara ise "Bugün geçmişin üzerinde yükselmektedir. Yarında bugünün üzerinde yükselecektir. Kulaktan dolma bilgilerle değilde gerçek bilgi ve belgelere dayalı bir tarih kitabına sahip olmak önemlidir. Bu çalışmada emeği geçenleri kutluyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlara ücretsiz dağıtılan kitaplar Yazar Ayhan Yüksel, Belediye Başkanı ve Kaymakam tarafından imzalandı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bu İlçenin Tarihi Yazıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement