Bu Makine 10 Saniyede Hamburger Hazırlıyor - Son Dakika
Teknoloji

Bu Makine 10 Saniyede Hamburger Hazırlıyor

Bu Makine 10 Saniyede Hamburger Hazırlıyor

Hamburger üreten makinenin yaratıcısı Momentum Machines firması, bu konuda çok iddialı.Berkeley, Stanford, UCSB ve USC gibi büyük üniversitelerden mezun, Tesla ve NASA'da iş deneyimleri olan bir mühendis ekibi neden hamburger üreten bir robot yapmakla uğraşır? Çünkü robotların hem endüstriyel hem de son tüketici alanlarında kullanımları artıyor ve burada inanılmaz büyüklükte potansiyele sahip bir pazar var.Momentum Machines firmasının kurucusu Alexandros Vardakostas, hamburger robotunun insanların işini kolaylaştırmak için değil, tamamen onların yerini almak için tasarlandığını söylüyor.

12.08.2014 10:22

Hamburger üreten makinenin yaratıcısı Momentum Machines firması, bu konuda çok iddialı.

Berkeley, Stanford, UCSB ve USC gibi büyük üniversitelerden mezun, Tesla ve NASA'da iş deneyimleri olan bir mühendis ekibi neden hamburger üreten bir robot yapmakla uğraşır? Çünkü robotların hem endüstriyel hem de son tüketici alanlarında kullanımları artıyor ve burada inanılmaz büyüklükte potansiyele sahip bir pazar var.

Momentum Machines firmasının kurucusu Alexandros Vardakostas, hamburger robotunun insanların işini kolaylaştırmak için değil, tamamen onların yerini almak için tasarlandığını söylüyor. Ayrıca robot derken, daha çok üretimi tamamen otomatik ve dışarıdan minimum yardım alarak tamamlayan bir makineden bahsediyoruz, elleri kolları veya kafası olan insansı bir cihazdan değil.

Bu makineye hamburger yapması için gerekli tüm malzeme ham olarak veriliyor. Domates, ekmek, yeşillik, turşu, kıyma gibi tüm malzemeler özel konteynerlere yerleştiriliyor. Makine her malzemeyi gerektiği gibi işlemden geçiriyor; kesiyor, bölüyor, parçalıyor, pişiriyor ve kayan bir bantta hamburgeri üretmeye başlıyor.

Makine 10 saniyede gayet düzgün ve güzel görünen bir hamburger yapabiliyor. Momentum Machines'in planına göre bu makineyi alacak fast-food restoran sahipleri, üretimi yapan elemanlara harcayacakları maaşı daha kaliteli malzemeye ayırıp, daha da kaliteli burgerler üretmeyi tercih edebilir. Momentum Machines firmasının web sitesine giderek makine ile ilgili daha fazla bilgi alabilirsiniz, buraya tıklamanız yeterli.

Tabii bu durumda merak edilen şey, hamburger yapan aşçıların ve elemanların yerine bir makine koyunca, bu kişilerin gidip nerede iş bulacakları oluyor.

The post Bu Makine 10 Saniyede Hamburger Hazırlıyor appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Bu Makine 10 Saniyede Hamburger Hazırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement