Galatasaray, 3 Puanı Kaptı - Son Dakika
Spor

Galatasaray, 3 Puanı Kaptı

Galatasaray, 3 Puanı Kaptı

Galatasaray, ezeli rakibi Beşiktaş'ı derbi mücadelesinde 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puan kazandı.

22.02.2014 23:26  Güncelleme: 23:53

Semih'ten örnek hareket

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında zirvenin gidişatnı yakından ilgilendiren karşılaşma, Türk Telekom Arena'da oynandı. Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki derbi, adına yakışır bir şekilde kıran kırana geçti. Geçtiğimiz hafta Medical Park Antalyaspor karşısında çok önemli 2 puan bırakarak 3. sıraya gerileyen Galatasaray, Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ederek rakibine kaptırdığı ikincilik koltuğunu geri aldı.

Karşılaşmaya iki takımda kontrollü bir anlayışla başladı. Orta saha mücadelesi şeklinde başlayan mücadelede konuk ekip Beşiktaş, Veli ve Atiba ile Melo ve Selçuk'a üstünlük sağlayarak daha etkili göründü. Galatasaray pas yapmakta zorlanmasına karşın Telles ve Veysel ile kanatları rakibine nazaran daha iyi kullandı. Hücumda Burak ve Drogba koordinasyon eksikliği yaşayınca sarı kırmızılılar sıkça ofsayta düştü. 17'de Motta'nın sol çaprazdan vuruşu üstten auta çıktı. 19'da Sneijder ile ver-kaça giren Telles, sol çaprazdan ceza sahasına girmeden vurdu, top Tolga'nın solundan auta çıktı. Maçın tempo kazandığı bölümde Beşiktaş rakibine göre daha diri göründü. 21'de Veli Almeida'ya müthiş bir ara pası çıkardı. Portekizli golcü ceza sahasına girmeden sol ayağıyla vurdu, fakat top kalenin yanından dışarı çıktı. Beşiktaş'ın baskısını kıran Galatasaray, 33'te gole çok yaklaştı. Selçuk'un sağ kanattan yaptığı ortada Burak'ın yaptığı kötü vuruş sarı kırmızılıları net bir pozisyondan etti. Dakikalar 37'yi gösterdiğinde ise Galatasaray Veysel Sarı'nın Dany tarafından düşürülmesiyle penaltı kazandı. Topun başına geçen kaptan Selçuk, takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka pozisyon olmayınca Galatasaray, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Galatasaray-Beşiktaş derbisinden kareler için tıklayın!

Beşiktaş'ta ilk yarıda sakatlık yaşayan kaleci Tolga Zengin, ikinci yarıda yerini Cenk'e bıraktı. Bu bölüme etkili başlayan taraf konuk ekip Beşiktaş oldu. 47'de Drogba'nın hatalı geri pası Oğuzhan'ın önünde kaldı. Genç oyuncu savunma arkasına sarkan Almeida'yı gördü. Portekizli oyuncu Muslera'yla karşı kaldığı pozisyonda topu Uruguaylı kaleciye nişanlayınca Beşiktaş mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Dakikalar ilerledikçe Beşiktaş'ın oyundaki etkinliği devam etti. Galatasaray orta sahada istediği organizasyonu bir türlü yakalayamayınca hücumda istediği pozisyonları bulamadı. 64'te Gökhan Töre sağ kanattan hücuma çok iyi kalktı. Genç oyuncu ceza sahasına girmek istedi fakat Melo pozisyonu bozdu. Maçın 70. dakikasından sonra Galatasaray savunma güvenliğini artırdı ve oyunu daha geride kabul etmeye başladı. 84. dakikada Selçuk'un ara pasında Burak savunma arkasına sarktı fakat Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı. Bu pozisyon sırasında Beşiktaş kalecisi Cenk, takım arkadaşı Motta ile çarpıştı. Genç kalecinin kaşı açılırken, kısa süreli baygınlık yaşadı. Maçın kalan süresinde başka pozisyon olmayınca Galatasaray, sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı ve zirve yarışında çok önemli bir 3 puanın sahibi oldu.

Galatasaray bu sonuçla puanını 44'e yükselterek geçen hafta Beşiktaş'a kaptırdığı ikincilik koltuğunu geri aldı. Beşiktaş ise şampiyonluk yolunda ağır yara alarak 42 puanda kaldı ve 3. sıraya geriledi.

Galatasaray-Beşiktaş maçının detayları için tıklayın…

Maçtan notlar

Siyah-beyazlılarda kırmızı kart cezalısı Ersan Gülüm'ün yerine Necip Uysal, ilk 11'de sahaya çıktı. "Kara Kartallar" bu değişiklik dışında, Bursaspor maçının kadrosuyla sahada yer aldı.

Siyah-beyazlı takımda genelde ön liberoda görev yapan Necip, derbide savunmanın sağında oynadı.

Oğuzhan ilk 11'de

Sakatlığı nedeniyle derbide forma giyip giymeyeceği belli olmayan Oğuzhan Özyakup, sahaya ilk 11'de çıktı. Takımla birlikte dün çalışmalara başlayan Oğuzhan, orta alanda görev yaptı.

Cenk Gönen korkuttu!

Fernandes yine yedek

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes, Galatasaray derbisinde yedek soyundu.

Spor Toto Süper Lig'deki son 3 maçta Gaziantepspor, Kasımpaşa ve Bursaspor karşısında yedek kalan Fernandes, Bilic tarafından derbinin de 11'ine alınmadı.

Dany eski takımına karşı

Beşiktaş'ın devre arasında Galatasaray'dan kiraladığı Dany Nounkeu, eski takımına karşı sahada yer aldı.

Kamerunlu futbolcu, geçen haftaki Bursaspor maçında savunmanın sağında görev alırken, derbide ise Pedro Franco ile birlikte savunmanın göbeğinde forma giydi.

Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde ise Fernandes'in yanı sıra Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Kerim Frei Koyunlu, Uğur Boral, Serdar Kurtuluş ve Ömer Şişmanoğlu yer aldı.

Jones kadroda yok

Bilic, sakatlığı süren Tomas Sivok ile kırmızı kart cezalısı Ersan Gülüm'ün yanı sıra Mustafa Pektemek, Julien Escude, Filip Holosko, Muhammed Demirci ve yeni transfer Jermaine Jones'u kadroya almadı.

Franco ilk derbisine çıktı

Beşiktaş'ın Kolombiyalı futbolcusu Pedro Franco, siyah-beyazlı formayla ilk derbisine çıktı.

Ligin ilk yarısında forma şansı bulamayan ve ikinci devrede oynamaya başlayan Franco, Beşiktaş formasıyla ilk kez derbi maçta görev aldı.

Seba'ya "geçmiş olsun"

Galatasaraylı taraftarlar, hastalığı nedeniyle uzun süredir hastanede tedavi gören Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'yı unutmadı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, kale arkası tribüne "Geçmiş olsun Süleyman Seba" yazılı pankart astı.

Ümraniye'den coşkulu uğurlama

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarını BJK Nevzat Demir Tesisleri'nden coşkulu biçimde uğurladı.

Öte yandan, "Dört Büyükler" arasındaki anlaşma uyarınca derbiyi konuk Beşiktaşlı taraftarlar statta izleyemedi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Galatasaray, 3 Puanı Kaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement