Bu Senenin Modası Bisiklet Olsun" - Son Dakika
Güncel

Bu Senenin Modası Bisiklet Olsun"

Bu Senenin Modası Bisiklet Olsun"

'Yeşilay Haftası' kapsamında yüzlerce bisikletli, kötü alışkanlıklara karşı farkındalık oluşturmak için pedal çevirdi.

06.03.2016 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Yeşilay Haftası' kapsamında yüzlerce bisikletli, kötü alışkanlıklara karşı farkındalık oluşturmak için pedal çevirdi.

Tarihi yarımadayı turlayan bisikletliler 'Bu senenin modası bisiklet olsun' dediler.

Haber-Kamera Yaşar KAÇMAZ İstanbul DHA

Bu yıl 'İyi ki Yeşilay var' konseptiyle gerçekleşen Yeşilay Haftası kapsamında, İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde bisiklet turu düzenlendi. Pedalların Yeşilay dayanışması için döndüğü turun İstanbul ayağına bini aşkın bisikletçi katıldı. Eminönü Sepetçiler Kasrı'nda başlayan tur tarihi yarımada gezisiyle sona erdi. Her yaşta bisikletçinin yer aldığı turda, katılımcılar, kötü alışkanlıklara karşı pedal çevirirken, 'Bu senenin modası bisiklet olsun' dediler.

'ORGANİZASYONA 1.300 KİŞİ KATILDI

Organizasyon hakkında bilgi veren Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, 'Şu anda herhalde 1.300 kişi falan oldu. Tarihi yarımadada hem Yeşilay'ın yaş gününü kutlayacağız hem de tarih, spor, kültür, çevre, her şey iç içe olacak. Keyifli bir tur olacağına inanıyoruz. Bisiklet ortak paydamız; yediden yetmişe, bay-bayan herkesin yapabildiği bir spor. Bu vesileyle hem spor yapıp hem kutlama yapıp hem de İstanbul'un tarihi kalbine giriyoruz, tarihini keşfediyoruz. Kültür de bunun içinde. Hepsi iç içe dedi.

'SADECE ALKOL MUAYENESİ YAPMASINLAR, BİSİKLETLİLERE VE YAYALARA DA SAHİP ÇIKSINLAR

Güzel havayla birlikte tarihi yarımadanın keyfini süren bisikletliler arasında bulunan ünlü haber spikeri Serdar Cebe ise'Bisikletçiler için çok güzel bir gün. Keşke her gün böyle olsa; her gün sokaklarda güvenli halde trafik polislerimizin desteğinde bisiklete binsek. Burada esas görev trafik polislerine düşüyor. Lütfen sokakta, caddede, her yerde trafik polisi istiyoruz. Sadece alkol muayenesi yapmasınlar; yayalara, bisikletlilere sahip çıksınlar diye konuştu.

'SAĞLIKLI YAŞAMA EVET, BAĞIMLILIKLARA HAYIR

Arkadaşlarıyla birlikte bisiklet turuna katılan öğrenci Demet Palasoğlu da, 'Yeşilay adına geldik. Sigaraya, alkole, bağımlılığa karşı olmak için geldik. Sağlıklı yaşama evet diyoruz, bağımlılıklara hayır diyoruz şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bu Senenin Modası Bisiklet Olsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement