Buca'da Belediye Personeli İşaret Diliyle İstiklal Marşı Okudu - Son Dakika
Yerel

Buca'da Belediye Personeli İşaret Diliyle İstiklal Marşı Okudu

Buca\'da Belediye Personeli İşaret Diliyle İstiklal Marşı Okudu

İzmir’in Buca ilçesinde, engelli vatandaşların belediye ile arasındaki ilişkilerinin güçlenmesi amacıyla işaret dili eğitimi alan Buca Belediyesi personeli, sertifikalarına kavuştu.

15.06.2015 14:20

İzmir'in Buca ilçesinde, engelli vatandaşların belediye ile arasındaki ilişkilerinin güçlenmesi amacıyla işaret dili eğitimi alan Buca Belediyesi personeli, sertifikalarına kavuştu. Personeller, düzenlenen törende ise işaret diliyle İstiklal Marşı okudu.

Buca Belediyesi'nin engelli vatandaşlarla daha sağlıklı ilişkiler kurulması amacıyla belediye personellerine yönelik düzenlediği işaret dili kursu sona erdi. 3 ay süren eğitimlerde personellere, işaret diliyle basit cümle yapıları, sıfatlar, fiiller, soru cümleleri ve diyalog örnekleri ile parmak alfabesi öğretildi. 30 personel, eğitimlerin ardından ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

İşaret dili eğitimleriyle birlikte belediye personelleri de törende işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okudu. Personellerin bu davranışı ise takdirle karşılandı. İşitme engelli vatandaşların duyma ve konuşma yetilerinin eksikliğinden dolayı iletişim kuramadığını ifade eden Buca Belediye Başkan Levent Piriştina, personelin aldığı eğitim ile artık işitme engelli vatandaşlar ile doğru iletişim kuracağını, talep ve sıkıntılarına çok daha kısa sürede çözüm bulacağını belirtti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buca'da Belediye Personeli İşaret Diliyle İstiklal Marşı Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement