Budist Başrahip'ten Satılık Tapınak - Son Dakika
Güncel

Budist Başrahip'ten Satılık Tapınak

Budist Başrahip\'ten Satılık Tapınak

Tayland'da budist başrahip yakındaki sanayi bölgesinin etkilerinden dolayı tapınağının önüne büyük bir 'Satılık' levhası astı.

13.11.2014 10:15  Güncelleme: 12:08

Tayland'ın Chon Buri kentinde bir budist başrahip, yakındaki sanayi bölgesinin çevre kirliliği ve diğer yol açtığı etkilerden dolayı "Tapınağımda kimse kalmadı" diyerek tapınağının önüne büyük bir 'Satılık' levhası astı.

"TAPINAĞIMDA KEŞİŞ KALMADI"

Wat Mab Sam Kliew adlı tapınağın girişinde asılı olan 'Satılık' levhası halkın dikkatini çekti. Başrahip Phra Khru Vibul Suphakorn, Amata Nakorn Sanayi Sitesi'nin bölgede çevresel sorunlara yol açtığını, 10 yıldan uzun süreden bu yana bunlarla boğuştuklarını anlatırken, "Bu sanayi sitesinin yarattığı kirlilikten dolayı tapınağımda hiç keşiş kalmadı" dedi.

MEDİTASYON İMKANSIZ HALE GELDİ

Yapımına 1985 yılında başlanan tapınak 7 dönüm araziyi kapsamaktaydı ancak zamanla etrafı doldu ve sadece tapınak kaldı. Oluşan kirlilikten ve araba seslerinden dolayı bölgede keşişler yaşamını sürdürememiş ve meditasyon yapmaları neredeyse imkansız hale gelmişti.

62 BİN 500 DOLARA SATIYOR

Tapınakta kalan son 4 keşişten 3'ü Ekim ayı sonunda tapınağı terketti. Başrahip bunun üzerine çareyi tapınağı satmakta buldu. Rahip tapınağı 2 milyon baht (yaklaşık 62 bin 500 dolar) karşılığında satıp daha iyi bir lokasyonda yeni bir tapınak inşaa etmek istiyor. - Bangkok

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Budist Başrahip'ten Satılık Tapınak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement