Bülent Ecevit Parkı'na Dev Beyaz Güvercin Heykeli - Son Dakika
Yerel

Bülent Ecevit Parkı'na Dev Beyaz Güvercin Heykeli

Çankaya Belediyesi, Oran’da inşa edeceği Bülent Ecevit Parkı için hazırlıklara başladı.

23.08.2016 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi, Oran'da inşa edeceği Bülent Ecevit Parkı için hazırlıklara başladı. Tasarım ve proje çalışmalarının tamamlandığı parkta, Bülent Ecevit büstünün yanı sıra Karaoğlan'la özdeşleşen dev beyaz güvercin heykeli de yer alacak.

Kentin dört bir yanında imalat çalışmalarını aralıksız sürdüren Çankaya Belediyesi, bir yandan da ilçeye yeni park ve dinlenme alanları kazandırmaya devam ediyor. 2017 yılı başına kadar 22 yeni parkı Başkent'e kazandırmak için kolları sıvayan Çankaya Belediyesi ekipleri, son olarak Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokratik Sol Parti'nin genel başkanlıkları ile dört dönem Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı yapan siyaset ve devlet adamı Bülent Ecevit'in anısını yaşatacak dev park için çalışmalara başladı.

Tasarım ve proje hazırlıklarının tamamlandığı parkta, Bülent Ecevit büstünün yanı sıra Karaoğlan'la özdeşleşen dev beyaz güvercin heykeli de yer alacak. Ecevit'in yaşamının büyük bir bölümünü geçirdiği Oran semtinde inşa edilecek park, yeşil alanları, dinlenme ve oyun gruplarının bulunduğu bölümlerle Çankaya'nın en önemli parklarından biri olacak.

"Ecevit'in anısına yakışacak"

Parkın hazırlık çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, dev parkın her açıdan Ecevit'in anısına yakışır bir yer olacağını söyledi. Ecevit'in Türkiye sosyal demokrasisinin simge ismi olduğuna dikkat çeken Taşdelen, "Oran, rahmetli Ecevit'in ölümüne kadar yaşamının büyük bir bölümünü geçirdiği ve çok sevdiği bir semt. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlığını dört kez üstlenen büyük siyaset ve devlet adamının ismini, evinin de bulunduğu Oran'daki bir parkımıza vereceğimiz için heyecanlıyız. Yeni parkımız aynı zamanda onun siyasal kişiliği ile mütevazı yaşamının simgelendiği bir mekan olacak. Bu park ona olan vefa borcumuzun küçük bir simgesi olacak" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bülent Ecevit Parkı'na Dev Beyaz Güvercin Heykeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement