Bulgaristan'da erken parlamento seçimlerine doğru - - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'da erken parlamento seçimlerine doğru -

Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi, ülkede 5 Ekim'de yapılacak erken parlamento seçimlerine katılabilmesi için gereken kaydı yaptırdı.

20.08.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi, ülkede 5 Ekim'de yapılacak erken parlamento seçimlerine katılabilmesi için gereken kaydı yaptırdı.

Seçimlerde Türk ve Müslümanların oylarına talip olan HÖH'nin lideri Lütvi Mestan, Merkez Seçim Komisyonu'nda partisinin kaydını yaptırmasından sonra yaptığı açıklamada, "Bulgaristan'ın siyasi huzuruna ihtiyacı var" dedi.

HÖH'nin 5 Eylül'de başlayacak seçim kampanyası sırasında parti olarak sakin ve yapıcı olmaya çalışacağını belirten Mestan, komisyona yaptıkları başvuruda HÖH'yi destekleyen 10 binden fazla imzayı teslim ettiklerini kaydetti.

Lütvi Mestan, siyasi anlamda istikrarsız geçen son iki yılda Bulgaristan'da toplam dört hükümet değiştiğini, Ekim'de beşinci hükümetin kurulacağına işaret ederek, yakın bir zamanda HÖH'nin kendi seçim programı ve adaylarını halka tanıtacağını bildirdi.

Kamuoyu araştırmalarına göre, ülkedeki üçüncü en büyük siyasi güç olan HÖH'nin lideri Mestan, "Bu seçimde de kararlı destek bekliyoruz. Önyargılı siyasi gözlemciler bile HÖH'nin rolünü inkar edemez" diye konuştu.

Bulgaristan'da politikacıların da sınırsız cepheleşmelerden, hükümetlerin sıklıkla değişmesinden yorulduklarını belirten Mestan, "Artık huzura ve sorumlu bir yönetime ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Bulgaristan'da geçen ay hükümetin istifa etmesinin ardından 5 Ekim'de erken seçim kararı alınmıştı. Parti ve koalisyonların seçimlere katılabilmek için yapması gereken başvuru için belirlenen süre bugün doluyor. Bağımsız adayların başvuruları ise 25 Ağustos'a kadar devam edecek.

Türk ve Müslümanların oylarına talip Hak ve Özgürlükler Hareketi Lideri Lütvi Mestan'ın gelişinden görüntü.

ZİK'te kayıt işleminden görüntü

Mestan'ın basına açıklamasından görüntü

Bulgaristan\'da erken parlamento seçimlerine doğru -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da erken parlamento seçimlerine doğru - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement