Iğdır'da Bulunan İneklerini Teşhis Ederek Geri Aldılar - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da Bulunan İneklerini Teşhis Ederek Geri Aldılar

Iğdır\'da Bulunan İneklerini Teşhis Ederek Geri Aldılar

Iğdır'da polis, yakaladığı hırsızlardan kurtardığı inekleri, teşhis işleminin ardından sahiplerine teslim etti.

16.07.2014 10:49  Güncelleme: 10:44

Iğdır'da polisin yakaladığı hırsızlardan kurtardığı inekler, teşhis işleminin ardından sahiplerine teslim edildi.

Alınan bilgiye göre Kars'ın Digor ilçesine bağlı Arem köyündeki yayladaki köylülerin 30 ineği, hırsızlarca çalındı. Olay, köylülerin ihbarı üzerine çevre illerdeki güvenlik güçlerine de bildirildi.

Bunun üzerine çalışma başlatan Iğdır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları inceleme sonucunda çalınan ineklerin Söğütlü Mahallesi'ndeki bir kamyonda tutulduğunu belirledi.

Gece saatlerinde operasyon yapan ekipler, Ö.A, M.Y. ve Z.A'yı gözaltına aldı. Çalınan inekleri, hayvan barınağına götüren polis, daha sonra hayvan sahiplerini kente çağırdı.

Barınağa gelen 14 köylü, hayvanlarını tek tek tespit etti. Kimisi hayvanın renginden, kimisi de büyüklüğünden tespit ettiği ineğini geri aldı.

Hayvanların tespit çalışmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan köy muhtarı Sürmeni Yumlu, tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu belirterek, emniyet teşkilatına teşekkür etti.

Yumlu, hayvanlarının bulunduğu haberini alınca çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Çok şükür bulundu ve biz de teşhis için geldik. İçeri girer girmez kendi hayvanımı tanıdım zaten. Bu şekilde hayvanlarıma kavuşmuş oldum. Çok mutluyum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iğdır'da Bulunan İneklerini Teşhis Ederek Geri Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement