Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Açıklaması

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Açıklaması

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

04.03.2016 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Bünyan'da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Şinasi Gülcüoğlu gilaburu meyvesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Akkışla Belediyesiyle gilaburu meyvesinin tanıtımı adına ortak hareket edilebileceğini dile getiren Gülcüoğlu, "Bu değer bizim hepimizin değeridir. Bunun geliştirilmesi ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımı adına kim ne katkı koyarsa memleketimiz buna müteşekkir kalır. Böyle bir tesisleşme olursa ve projelendirilirse elbette Bünyan olarak bunun içerisinde seve seve yer alırız. Yararlı da olacağı kanaatindeyim" dedi.

Bünyan'da yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Gülcüoğlu şunları söyledi: "30 Mart 2014'te göreve geldikten sonra oldukça yoğun bir alt ve üst yapı yatırım programının çalışmasının startını verdik. Bünyan'da bir değişim ve dönüşüm hareketi başladı. Tabi değişim ve dönüşüm biraz sancılı oluyor, çok kolay olmuyor ve bu süreç zaman alabiliyor. Değişimin sinyalleri Bünyan'da başladı. Alt yapımızda bu yıl çok ciddi bir yatırım söz konusudur. KASKİ geçen yıl projelendirdiği ve Bünyan'ın yıllardır muzdarip olduğu kanserojen olarak bilinen asbest borularını değişimi başta olmak üzere çok ciddi bir alt yapı yatırımı yapılacaktır. Kentsel modernizasyon çerçevesinde enerji nakil hatlarının yapılması planlanıyor. Bütün bunlar yapıldıktan sonra yollarımızın daha kullanılabilir olması için sıcak asfalt teknolojisiyle yapılması, kaldırımlarımızın yeniden yapılması suretiyle Bünyan'ımızı daha modern bir hale getirmeyi arzu ediyoruz. Bütün bu faaliyetleri bu yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bünyan'da bir kamu yatırımı yapılıyor. Bu kamu yatırımını kucaklayabilmek adına Bünyan Belediyesi olarak TOKİ planlaması yaptık. Şuan itibariyle 200 konutumuzun süreç içerisinde ihale aşamasına geldiğini beyan etmek istiyorum."

GİLABURUYLA ALAKALI BİR TESİSLEŞME OLURSA SEVE SEVE YER ALIRIZ

Sosyal ve kültürel çalışmalar yaptıklarını da dile getiren Gülcüoğlu, "Bilindiği üzere gilaburu meyvesi Kayseri özgü bir meyvedir. Bugüne kadar yapılan faaliyet türü sadece festivalini yapıp avuç dolusu para dökmekten ibaretti. Ama gilaburuyu ulusal kamuoyuyla tanıştırma faaliyeti bugüne kadar olmamıştı. Bu konuda başta gilaburunun sıkılarak yüzde 100 doğal şekliyle piyasaya tanıtım amaçlı arzını belediye olarak temin ettik. Bununla da yetinmedik. Yaklaşık bir ay kadar önce imalatını tamamladığımız gilaburu çayını da belediye olarak teminini sağladık" diye konuştu.

Akkışla Belediyesiyle gilaburu meyvesiyle alakalı ortak hareket edebileceklerini de sözlerine ekleyen Gülcüoğlu, "Bu değer bizim hepimizin değeridir. Bunun geliştirilmesi ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımı adına kim ne katkı koyarsa memleketimiz buna müteşekkir kalır. Böyle bir tesisleşme olursa ve projelendirilirse elbette Bünyan olarak bunun içerisinde seve seve yer alırız. Yararlı da olacağı kanaatindeyim. Önümüzdeki yıllarda gilaburu çayının daha profesyonel ellerde satışı olacak. Talep sahiplerine hem tadına bakmaları, hem denemeleri hem de kamuoyu oluşturmak adına piyasada olacaktır. Çayın patentiyle alakalı müracaatımız var. Gerekli çalışmalar başlatıldı. Daha fabrikasyon olması bakımından da bir takım çalışmaları başlattık. Gilaburudan sıkılarak yapılan içecek ise tamamen doğaldır. Yüzde 85 oranında gilaburu meyvesi yüzde 15 oranında da su karışımından ibarettir. Herhangi bir kimyasal veya farklı bir madde kullanmadık, kullanmayı da düşünmüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement