Bünyan Beledyesi Yeni Mesire Alanı İnşaatına Başladı - Son Dakika
Yerel

Bünyan Beledyesi Yeni Mesire Alanı İnşaatına Başladı

Bünyan Beledyesi Yeni Mesire Alanı İnşaatına Başladı

Bünyan Belediyesi daha önce projeleri hazırlanan iki yeni mesire alanından biri olan Karakaya mesire alanı için çalışmaları başlattı.

26.07.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bünyan Belediyesi daha önce projeleri hazırlanan iki yeni mesire alanından biri olan Karakaya mesire alanı için çalışmaları başlattı.

Bünyan belediyesi tarafından projeleri hazırlanan ve protokolleri imzalanan iki yeni mesire alanından birisi olan Karakaya mesire alanı için düğmeye basıldı. Alt ve üst yapısıyla birlikte vizyon projelerle adeta ilçeyi yeniden inşa eden Bünyan Belediyesi ilçenin doğal kaynaklarını da en verimli şekilde kullanarak yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

İlçenin turizmden hak ettiği payı alması için tarihi, kültürel ve doğal kaynakları en verimli şekilde kullanmak için projeler geliştiren Bünyan Belediyesi il ve il dışından insanların uğrak mekanı olan ilçede insanların aileleri ile birlikte zaman geçirip günlük hayatın stresinden kurtulabilecekleri alanlar inşa etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ilçenin önemi değerlerinden olan ancak zaman içinde atıl bir görüntüye bürünen Pınarbaşı mesire alanında Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yenileme çalışmalarına başlayan Bünyan Belediyesi şimdide projeleri Kültür Bakanlığı tarafından onaylanan Karakaya mesire alanı için çalışmaların startı verildi.

İlçenin birçok notasında farklı çalışmaların yürütüldüğü ve bunlardan birinin de Karakaya mesire alanı olduğunu ifade eden Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, "Genişleyen hizmet sınırlarımızla mahalle sayımız 13'ten 44'e yükseldi. Bünyan Belediyesi olarak 44 mahallemizin tamamı için projeler üretiyor, ilçemizde yaşayan her ferdin aynı hizmete zamanında ulaşabilmesi için çalışıyoruz. Bir yandan alt ve üstyapıyı yeniliyor diğer yandan ilçeyi modern ve geç kalınmış hizmetler ile buluşturmaya devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi doğal gaz ve sanayi sitesi için adımlar atıldı. İlçe genelinde çocuk oyun gruplarından ibaret olan park anlayışını tamamen değiştirerek adeta birer spor kompleksini andıran, içerisinde futbol ve basketbol sahalarının bulunduğu, yürüyüş yolları, fitness grupları, çocuk oyun alanları gibi birçok modern ve çağdaş yeniliğin yer aldığı park alanları inşa ediyoruz" dedi.

Karakaya mahallesinin doğal güzelliklerine yakışır insanların aileleri ile günün her saatinde kullanabilecekleri nezih ve ihtiyaçlara tam anlamıyla cevap verebilecek bir mesire alanı inşaatına başladıklarına dikkat çeken Başkan Şinasi Gülcüoğlu, "Kısa süre önce Pınarbaşı mesire alanımızda bir yenileme çalışması başlattık. Burada yeni mescitler, kafeteryalar, kamelyalar çocuk oyun alanları, tuvaletler, aydınlatma ve sulama sistemleri yer alacak. Ulaşım yolunun da tamamlanmasıyla kısa süre sonra hizmete sunulacak. Bununla birlikte Kültür Bakanlığına sunduğumuz ve geride bıraktığımız günlere onaylanan Elbaşı ve Karakaya mesire alanı projelerimiz için çalışmalara başladık. Karakaya mahallemizde başlayan çalışmalar çerçevesinde burada yeni bir çevre düzenlemesi yaparak stabilize olan ulaşım yolunu daha sağlıklı bir hale getireceğiz, sonrasında insanların daha rahat kullanabileceği bir dizayn çalışması ile yeni kamelyalar yer alacak. Çocuklar için bir oyun alanı oluşturulacak. Sulama için kullanılan havuz yeniden elden geçirilerek estetik ve daha kullanışlı bir hale getirecek. Tabi hemşehrilerimizin mesire alanını günün her saatinde kullanabilmesi için aydınlatma sistemi gibi birçok yenilik yer alacak. İlçemize, Karakaya mahallemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Başkan Şinasi Gülcüoğlu Elbaşı mesire alanı içinde yakın zamanda çalışmaların başlayacağını ifade ederek, projelerin tamamlanması ile Bünyan'ın 3 yeni mesire alanına kavuşmuş olacağını sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bünyan Beledyesi Yeni Mesire Alanı İnşaatına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement