Bünyan'da Yeni TOKİ Konutları İçin Başvuru Süresi Uzatıldı - Son Dakika
Yerel

Bünyan'da Yeni TOKİ Konutları İçin Başvuru Süresi Uzatıldı

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, ilçede yapılacak yeni TOKİ konutları için başvuru süresinin 31 Ocak'a kadar uzatıldığını bildirdi.

08.01.2016 17:41

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, ilçede yapılacak yeni TOKİ konutları için başvuru süresinin 31 Ocak'a kadar uzatıldığını bildirdi.

Belediye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Gülcüoğlu, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda başvuru süresinin bir ay daha uzatıldığını belirtti.

İlçedeki değişim ve dönüşümü göz önünde tutarak gelecekteki Bünyan'a hazırlık yaptıklarını aktaran Gülcüoğlu, şunları kaydetti:

"İlçemizde yapılan bazı kamu yatırımları var. Bu çerçevede yapılan bilimsel araştırmalar ve resmi rakamlar gösteriyor ki ilçemizde ilerleyen yıllarda ciddi bir nüfus artışı yaşanacak. Bu da beraberinde konut ihtiyacını da getirecek. Biz şu anki ihtiyacı gidermek ve gelecekte yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için bir TOKİ projesi hazırladık. Gerekli alt yapı çalışmalarını yaptıktan sonra Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne sunduk. Proje kabul gördü ve başvurular alınmaya başlandı. Geçtiğimiz ay sonunda başvuru süresi sona ermişti ancak vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda bu sürenin 31 Ocak 2016 tarihine kadar ertelenmesi yönünde bir kararı alındı."

Gülcüoğlu, ev sahibi olmak isteyenler için şartların kolaylaştırıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Dar gelirli vatandaşlarımızın uygun koşullarda ev sahibi olmalarını istiyoruz. Başvuru şartlarında bazı değişiklikler yapılmasını sağladık. Bunlardan biri C1 tipi dediğimiz 3+1 konutlar için ev sahibi olan ve yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızın bu imkandan faydalanması oldu. Ayrıca 3+1 konut almak isteyen vatandaşlarımızın Kayseri ili nüfusuna kayıtlı olması yetiyor. Bünyan'da yapılacak olan TOKİ konutlarından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar  2+1 daireler için 4 bin, 3+1 daireler için 6 bin lira peşinat bedelini Ziraat Bankasına yatırmaları gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bünyan'da Yeni TOKİ Konutları İçin Başvuru Süresi Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement