Burak Can'ın Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Burak Can'ın Ölümüne İlişkin Dava

Okmeydanı'nda 12 Mart 2014'te çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesine ilişkin 2'si tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanık Volkan Gezer'in tahliyesine karar verildi.

04.02.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okmeydanı'nda 12 Mart 2014'te çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesine ilişkin 2'si tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanık Volkan Gezer'in tahliyesine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Volkan Gezer, Oğuz Kartal ile tutuksuz sanıklar Mustafa Samur, Zafer Karadağ ve tarafların avukatları katıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan sanık Gökhan Koca ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada söz alan sanık Gezer, olaya ilişkin kamera kayıtlarını izlediğini ve el yazısıyla mahkemeye mektup yolladığını belirterek, "Dosyada bulunan fotoğraflardaki kişi Gökhan Koca değildir. Geçen celse bu kişinin Gökhan olduğunu sorduğunuzda onun olduğunu tahmin etmiştim. Ancak o fotoğraftaki kişi Gökhan değildir. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Tutuklu sanık Oğuz Kartal ise, görüntülere ilişkin hazırladığı dilekçeyi avukatı aracılığıyla UYAP'tan yolladığını ifade ederek, "İki grup, birbirlerine 25 metreden daha fazla yaklaşmadı. Burak'ın yakın mesafeden vurulduğu söylenmektedir. Mahkeme heyetinden keşif talebinde bulunuyorum. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Yavuz Pehlivan, dosya kapsamı ve mevcut delillerin durumu itibariyle Gezer ve Kartal'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini, sanık Gökhan Koca'nın ise hakkındaki yakalama kararının devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Volkan Gezer'in tutuklu kaldığı süre, üzerine atılı suçun vasfı ve mahiyetini dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Sanık Oğuz Kartal'ın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, hakkında yakalama kararı bulunan sanık Gökhan Koca ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'nün ne gibi çalışmalar yaptığına ilişkin ayıntılı bir yazı gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Okmeydanı'nda 12 Mart 2014'te düzenlenen silahlı saldırıda, Burak Can Karamanoğlu yaşamını yitirmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklar Volkan Gezer, Oğuz Kartal ve Gökhan Koca hakkında "kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezası öngörülüyor.

İddianamede, Oğuz Kartal, Volkan Gezer ve Gökhan Koca hakkında ayrıca "terör örgütüne üye olmak", "örgüt adına eylem yapmak", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 12 ila 52 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor. Sanık Zafer Karadağ ve Mustafa Samur hakkında ise "ruhsatsız silah ticareti" suçundan hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burak Can'ın Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement