Burdur CHP'li Kadınlardan Hemşireye Saldırıya Kınama - Son Dakika
Güncel

Burdur CHP'li Kadınlardan Hemşireye Saldırıya Kınama

Burdur CHP\'li Kadınlardan Hemşireye Saldırıya Kınama

CHP'li kadınlardan hemşireye saldırıya kınamaCHP Kadın Kolları, İstanbul'da şort giydiği için kadın hemşirenin sözlü ve fiziksel saldırıya uğramasını kınadı.

20.09.2016 17:21

CHP'li kadınlardan hemşireye saldırıya kınama

CHP Kadın Kolları, İstanbul'da şort giydiği için kadın hemşirenin sözlü ve fiziksel saldırıya uğramasını kınadı.

CHP Burdur Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uğur, il binasında basın açıklaması yaptı. İstanbul'da otobüste giydiği şort nedeniyle hemşire Ayşegül Terzi'nin saldırıya uğramasını şiddetle kınadıklarını söyleyen Uğur, "Ayşegül Terzi mevcut hükumetin kadını ikinci sınıf gören söylemlerinden ve uygulamalarından cesaret alarak, kadına şiddetin doğal ve meşru olduğunu düşünen zihniyetin son kurbanlarından biridir" dedi.

İktidarın kadının özgürleşmesinin önündeki en büyük engel olduğunu savunan Ayşe Uğur, "Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak laiklik, çağdaşlık, demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. İnançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak, kadın- erkek eşitliği temelinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını, sonuna kadar aramaya kararlıyız. Kadınların toplumda eşit ve özgür bireyler olarak yaşamalarının önündeki her türlü engel bizim mücadele alanımız olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur CHP'li Kadınlardan Hemşireye Saldırıya Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement