Burdur'da Zeka Oyunları Sınıfı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Zeka Oyunları Sınıfı Açıldı

Burdur'un Karamanlı ilçesindeki Devrim İlkokulunda, "Gülen Gözler" isimli zeka oyunlarının yer aldığı etkinlik sınıfı törenle açıldı.

29.03.2017 10:43

Burdur'un Karamanlı ilçesindeki Devrim İlkokulunda, "Gülen Gözler" isimli zeka oyunlarının yer aldığı etkinlik sınıfı törenle açıldı.

Devrim İlkokulunda düzenlenen törene, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Tarran Güney, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan okul müdürü Serpil Aycan, sınıfta yapılan eğitim ve öğretimin, laboratuvar, kütüphane ve spor salonlarında yapılan etkinliklerle desteklendiğinde çok daha verimli sonuçların alındığını belirterek, zeka oyunları sınıfında çocukların eğlenerek öğrenebilecekleri farklı bir ortam oluşturduklarını söyledi.

Aycan, zeka oyunlarının öğrencilere sağladığı katkıları gözlemlediklerini, öğrencilerin derslerinde daha başarılı olduklarını, dersleri zevkle dinlediklerini ve verilen görevleri isteyerek ve severek yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerden Nuran Dayan, zeka oyunlarının matematik zekasını geliştirdiğini söyledi. Hatice Hotan, hızlı bardaklar, mangala ve satranç oyunuyla hem eğlendiğini hem de öğrendiğini ifade etti. Kapıdan içeri girdiğinde başka bir dünyaya girmiş gibi hissettiğini anlatan Büşra Korkmaz, oyunlar sayesinde matematiğini geliştirdiğini dile getirdi.

Bu sınıf sayesinde tablet ve bilgisayar alışkanlığından uzaklaştığını söyleyen Mustafa Mumcu, "Burada arkadaşlarımla eğleniyorum. Matematik ve Türkçe derslerimde daha başarılıyım. Artık hem hızlı hem de doğru karar verebiliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından, mangala, soma küpleri, yapboz ve Hanoi kulesi gibi 25'e yakın zeka oyununun yer aldığı "Gülen Gözler" sınıfının açılışı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burdur'da Zeka Oyunları Sınıfı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement