Burdur Tarihi ve Anılar'ın Tanıtımı - Son Dakika
Güncel

Burdur Tarihi ve Anılar'ın Tanıtımı

Burdur Tarihi ve Anılar\'ın Tanıtımı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası kültür yayınları arasında bastırılan 'Burdur Tarihi ve Anılar' kitabının tanıtım toplantısı yapıldı.

19.11.2016 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası kültür yayınları arasında bastırılan 'Burdur Tarihi ve Anılar' kitabının tanıtım toplantısı yapıldı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısına Meclis Başkanı Fevzi Oktay, Başkan Yusuf Keyik, kitabın editörlerinden Esengül Boyacıoğlu İnalpulat ile Şevkiye Kazan Nas katıldı. Son 10 yılda 10 kitap bastırdıklarını anlatan Başkan Yusuf Keyik, "Burdur'da yaşamayıp, Burdur sevdası olan birçok değerli insanımız Burdur'la ilgili bir takım çalışmalar yapıp bizimle iletişime geçiyor. Biz de bu çalışmaları değerlendirip kayda değerse elimizden gelen katkıyı sağlayarak Burdur'umuza kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Burdur Tarihi ve Anılar kitabının 1 ay önce yayınlandığını aktaran Yusuf Keyik, "Esengül hocam 1.5 yıl önce bana gelerek böyle bir çalışmadan bahsetti. 'Bunu kitap haline getirebilir miyiz' dedi. Yararlı olacağını düşündük. Ortaya güzel bir kitap çıktı. Kitaba katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Esengül Boyacıoğlu İnalpulat da "Burdur'un geçmişini, 1971 yılına kadar yaşanılanları, Burdur'da yaşamış kişilerin tanıklıklarını ve olayları belgeleyen fotoğrafları kent hafızasına kaydetmek, gelecek kuşaklara kentimizle ilgili bilgi ve belgeler bırakabilmek amacıyla gönüllü olarak başlatılan çalışma sonucu bir kitap hazırladık. Sosyal medya paylaşım sayfasında 'Burdur Tarihi ve Anılar' adıyla başlatılan yazışma ve paylaşımlar sonucunda, bu kapsamda bir kitaba ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Bu sayfada toplanan fotoğrafların sahiplerinin de onayını alarak kentimizin tarihine ışık tutmak ve değerlendirmek amacıyla albüm niteliğinde bu eser oluşturuldu" dedi.İnalpulat, kitabın 12 bölüm, 289 sayfa ve 550 fotoğraftan oluştuğunu da aktardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Tarihi ve Anılar'ın Tanıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement