Burdurlular Viyana'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Burdurlular Viyana'da Buluştu

Aab Başkanı Ali İhsan Okunakol bu tür etkinliklerde hedeflerinin; yörelerinin örf ve adetlerini üyelerine unutturmamak olduğunu belirterek ' Bu ay yine bize ait olan çok değişik sac kavurma yemeğini hatırlamak istedik.

03.04.2014 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aab Başkanı Ali İhsan Okunakol bu tür etkinliklerde hedeflerinin; yörelerinin örf ve adetlerini üyelerine unutturmamak olduğunu belirterek ' Bu ay yine bize ait olan çok değişik sac kavurma yemeğini hatırlamak istedik. Burada yetişen gençlerimizin çoğu bu yemek çeşidimizi tanımıyordu. Hedefimize ulaştık sayılır.' dedi.

Dernek olarak insan merkezli çalışmalara imza attıklarını belirten Okunakol, ' Tabela derneği olmaktansa faaliyet içeriği çok yoğun olan, üyeleri dışındaki insanları da kucaklayan bir dernek olduğumuz için mutluyuz. Bu çalışmalarımızı aksatmadan devam ettireceğiz 'şeklinde konuştu.

Sac kavurmayı yapan ahçı Ahmet Erdönmez yörelerine has olduğunu söylediği yemeğin tarifini şöyle yaptı; ' Dana etini ince bir şekilde doğrayarak işe başlıyoruz. Dana böbreğinin yağını alarak önceden ısıtılmış kızgın sac üzerine dana eti yayılarak sadece 8-9 saniye bekletilerek yapılan bir kavurma şeklidir.'

AAB üyelerinden Sevgi Tosun Burdur'a bağlı Gölhisar ilçesinden olduğunu söyledi ve ' Derneğimize meşhur sac kavurmasını yemeğe geldik.' Diyerek Viyana'da yaşayan herkesi derneğe davet etti.

AAB yöneticilerinden ve mutfak sorumlusu Uğur Güngör ise hemşerileriyle birlikte olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek katılımcılara teşekkür etti.

Kadınlar Kolu Başkanı Hatice Ağrol her ayın ilk haftasında düzenledikleri etkinliklerin sürprizlerle dolu olduğunu belirtti ve ' Çok kısa zamanda büyük bir gece düzenleyeceğiz. Avusturya Burdurlular Gecesi'ne tüm hemşerilerimizi bekliyoruz.' Dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdurlular Viyana'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement