Burkay Enflasyon Rakamlarını Değerlendirdi - Son Dakika
Ekonomi

Burkay Enflasyon Rakamlarını Değerlendirdi

Burkay Enflasyon Rakamlarını Değerlendirdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Enflasyondaki düşüş kalıcı olursa Merkez Bankası’nın faiz indirimi için şartlar oluşmuş olacak.

05.01.2015 17:13

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Enflasyondaki düşüş kalıcı olursa Merkez Bankası'nın faiz indirimi için şartlar oluşmuş olacak. Bu da büyümeyi ve iç pazarı destekleyecek" dedi.

Başkan Burkay, Aralık ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Aralık ayında aylık TÜFE'nin yüzde 0,44, ÜFE'nin ise yüzde 0,76 gerilediğini ifade eden İbrahim Burkay, böylece TÜFE'nin yılı yüzde 8,17 ÜFE'nin ise yüzde 6,36 seviyesinden kapattığını belirtti. Başta döviz kuru artışları olmak üzere bu yıla özel sebeplerle enflasyonun hedeflerin üzerinde kaldığına işaret eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, şunları kaydetti:

"Ancak yeni yılın ilk aylarında enflasyonda önemli bir gerileme beklenmektedir. Aralık ayındaki düşüşler de bunun habercisidir. Enflasyondaki düşüş kalıcı olursa Merkez Bankası'nın faiz indirimi için gerekli şartlar oluşmuş olacak. Bu da büyümeyi ve iç pazarı destekleyecektir. Bu çerçevede birkaç ay daha sabretmek gerekecektir." - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Burkay Enflasyon Rakamlarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement