Büro Memur-Sen Başkanı Ünal: 4/c'lilerin İş Güvencesi Önergeye Dâhil Edilmeli - Son Dakika
Güncel

Büro Memur-Sen Başkanı Ünal: 4/c'lilerin İş Güvencesi Önergeye Dâhil Edilmeli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Birol Aydemir, tüm 4/C'lilerin iş güvencesi getiren önergeye dâhil edilmesi için destek vereceklerini dile getirdi.

12.08.2014 13:07

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Birol Aydemir, tüm 4/C'lilerin iş güvencesi getiren önergeye dâhil edilmesi için destek vereceklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Meclis Genel Kurulunda kabul edilen önergeyle getirilen iş güvencesinde, özelleştirme sonucu kamu kurumlarına nakledilen ve Türkiye İstatistik Kurumu'nda çalışan 4/C'li personeller kapsam dışı tutulmuştu. Bu gelişmeler üzerine, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, kapsam dışı tutulan 4/C'lilerin iş garantisi getiren önergeye dâhil edilmesi için ilk olarak Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Birol Aydemir'le makamında görüştü. Görüşmede TÜİK'te çalışan 4/C'lilerin iş garantisi getiren önergede kapsam dışı tutulmasına tepki gösteren Ünalan, "Türkiye İstatistik Kurumunda 1972 yılından bu yana 4/C statüsünde personel istihdam edilmektedir. Tüm anket çalışmalarında belirli eğitimleri alarak ülkenin tüm verilerini büyük bir özen ile toplayan Türkiye İstatistik Kurumunda bin 900 4/C'li personel çalışmaktadır. Kurumun asli işini sürekli olarak bu personeller yapmaktadır. Birer yıllık sözleşme ile yılda 11 ay 28 gün çalışan, iş güvenceleri bulunmayan, çalıştığı kurumu en iyi şekilde temsil edebilmek için memuriyete uygun giyinen ama asla giyim yardımı alamayan, gece yarısına kadar anket formu peşinde koşan Türkiye İstatistik Kurumunda çalışan 4/C'liler ne günah işledi de, iş güvencesi verilmedi. Büro Memur-Sen olarak, TÜİK'li 4/C'lilere yapılan bu haksızlığa son verilmesini, bu çalışanların iş garantisi getiren önergeye dâhil edilmesini istiyoruz" dedi.

-"4/C'LİYE AYDEMİR'DEN TAM DESTEK"-

Kurumunda çalışan 4/C'lilerin taleplerine gerekli destekleri vereceklerini ifade eden Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Birol Aydemir ise, 4/C'li personelin 4/B kadrosuna geçmesi için tam destek vereceklerini dile getirdi.

-"İŞ GÜVENCESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ"-

Ünalan daha sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ve Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu'yla bir araya geldi. Görüşmede Meclis Genel Kurulunda kabul edilen önergeden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Ünalan, tüm 4/C'lilerin iş güvencesi getiren önergeye dâhil edilmesi gerektiğini, iş güvencesinin Büro Memur-Sen'in kırmızı çizgisi olduğunu vurguladı.

Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ve Başkan Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise tüm 4/C'lilerin iş garantisi getiren önergeye dâhil edilmesi için destek vereceklerini ve gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Büro Memur-Sen Başkanı Ünal: 4/c'lilerin İş Güvencesi Önergeye Dâhil Edilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement