Bursa'da 2,3 Kilometrelik "Ürün Kurutma Alanı" - Son Dakika
Güncel

Bursa'da 2,3 Kilometrelik "Ürün Kurutma Alanı"

Bursanın İnegöl ilçesinde, çiftçilerin ürünlerini daha güvenli bir ortamda kurutabilmesi amacıyla 2,3 kilometrelik "ürün kurutma alanı" oluşturuldu.

19.09.2016 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursanın İnegöl ilçesinde, çiftçilerin ürünlerini daha güvenli bir ortamda kurutabilmesi amacıyla 2,3 kilometrelik "ürün kurutma alanı" oluşturuldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce ürünlerini çevre yolu üzerinde kurutan ve zaman zaman trafik kazalarına maruz kalan çiftçileri bu sıkıntıdan kurtarmak için Deydinler ile Ortaköy mahalleleri arasındaki 2,3 kilometrelik yol asfalt ile kaplandı.

Asfaltlanan alanda, çiftçiler ürünlerini güvenlikle kurutabilecek. Kurutma sezonu dışında da yol, ulaşım amacıyla kullanılabilecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuya ilişkin değerlendirmesinde, yaklaşık 1 milyon liralık yatırımla oluşturulan ürün kurutma alanının, bölgede önemli bir talebi karşıladığını belirtti.

Uygun ortam bulunmadığı için yollarda yapılan kurutma işlemi sırasında trafik kazaları yaşandığını hatırlatan Altepe, şunları kaydetti:

"Bu sorunları ortadan kaldırmak amacıyla 2,3 kilometrelik yolu kurutma amaçlı olarak hazırladık. Altyapısı ve asfalt kaplaması yapılan alanda, çiftçiler, ay çekirdeği başta olmak üzere her türlü ürünlerini kurutabilecek. Sezon tamamlanınca da yol, ulaşım amacıyla kullanılacak. Üreticinin önemli bir beklentisi olan hizmet gerçekleşmiş oldu."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'da 2,3 Kilometrelik 'Ürün Kurutma Alanı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement