Bursa'da 'Büyük Eğitimci Yürüyüşü' Yargılaması - Son Dakika
Güncel

Bursa'da 'Büyük Eğitimci Yürüyüşü' Yargılaması

Bursa\'da \'Büyük Eğitimci Yürüyüşü\' Yargılaması

Bursa'da, geçen yıl eğitim sendikalarının ortaklaşa düzenlediği 'Büyük Eğitimci Yürüyüşü' sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında sendikaların şube başkanlarının da bulunduğu 27 sanığın yargılanmasına başlandı.

14.09.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, geçen yıl eğitim sendikalarının ortaklaşa düzenlediği 'Büyük Eğitimci Yürüyüşü' sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında sendikaların şube başkanlarının da bulunduğu 27 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa'da 10 Eylül 2014'te eğitim sendikalarının ortaklaşa düzenlediği 'Büyük Eğitimci Yürüyüşü' sonrası başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Aktif Eğitim-Sen başkanları ve üyeleri hakkında 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve Kamu Mallarına Zarar vermek suçlarından 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Dava ile ilgili yargılamaya bugün başlandı. Duruşma öncesi Bursa Adliyesi önünde toplanaN sendikacılar adına açıklamalarda bulunan Kamu- Sen ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Milli Eğitim kurumlarının çiftlik gibi yönetildiğini öne sürerek şöyle dedi:

"Kanun yapıyorsunuz, akabinde Anayasa Mahkemesi kanunun çeşitli maddelerini iptal ediyor. Fakat siz Anayasa Mahkemesi kararlarını ve bu kanundan sonra açmış olduğunuz mahkemelerden çıkan yargı kararlarını bile tanımıyorsunuz. Milli eğitimi, devletin diğer kurumlarını yönettiğiniz gibi yani 'çiftlik' gibi yönetmeye devam ediyorsunuz. Biz de buna itiraz ediyoruz. Bu itirazın bedeni yargılanmaksa, yargılanmaya da razıyız."

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ CEZA ALDI

Bugün yapılacak olan duruşmayı hatırlatan Türkoğlu açıklamalarını, "Biz yargılanırken kimse, Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'nın Bursa'da 550 bin öğrenci 27 bin eğitim çalışanı ve milyonlarca veliyi ilgilendiren, 'Resmi Evrakta Sahtecilik' yapmak suretiyle çıkar elde etmekten ceza aldığını söylemiyor. Böyle bir adam Bursa'ya Milli Eğitim Müdürlüğü yapıyor" diye konuştu.

Türk Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Kazım Sarnık da, "Ne yaparlarsa yapsınlar, er ya da geç bu hukuk mücadelesini bizler zaferle taçlandıracağız" dedi.

Açıklamanın ardından sendika başkanları ve üyeleri sanık olarak yargılandıkları duruşmalarına katıldı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da 'Büyük Eğitimci Yürüyüşü' Yargılaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement