Bursa'da Ders Zili Sancılı Çalacak - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Ders Zili Sancılı Çalacak

Bursa\'da Ders Zili Sancılı Çalacak

– BURSA'da 540 bin öğrenci bin 400 eğitim kurumunda 28 bin öğretmenle 14 gün gecikmeli olarak yeni eğitim ve öğretim yılına yarın başlıyor.

27.09.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– BURSA'da 540 bin öğrenci bin 400 eğitim kurumunda 28 bin öğretmenle 14 gün gecikmeli olarak yeni eğitim ve öğretim yılına yarın başlıyor. Eğitim sendikacılarının değerlendirmesine göre, 9'uncu sınıfa başlaması gereken 5 bine yakın öğrencinin okulsuz kaldığı Bursa'da en az 7 bin derslik ve 4 bin 500 öğretmen açığı var.

Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, düzenlediği basın toplantısında 2015- 2016 eğitim ve öğretim yılının sorunlarla başladığını söyledi. Okulların geç açılması nedeniyle, eğitimin en erken ekim ayının sonunda rayına oturacağını kaydeden Türkoğlu, "Kayıtlar tamamlanamamış görevlendirmeler bitmemiş ve okullarımız da tam olarak eğitim öğretime hazır hale getirilememiştir" dedi.

5 BİNE YAKIN LİSELİ OKULSUZ

Bursa'da milli eğitimin iyi planlanmaması nedeniyle 9'uncu sınıfa gitmesi gereken 5 bine yakın öğrencinin okulsuz kaldığını öne süren Türkoğlu, "Veliler halen kapı kapı dolaşmakta ve okul aramaktadır. Hal böyleyken E-Okul sisteminde en düşük puanlı meslek liselerinin dahi kontenjanı sıfır gözükmektedir" diye konuştu.

'HAYIRSEVERLER OLMASA TÜMDEN İFLAS EDECEĞİZ'

Türkoğlu, Bursa Milli Eğitiminin çözüm bekleyen devasa sorunları olduğunun altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"En az 7 bin derslik ihtiyacı var. Hayırseverler olmasa tümden iflas edeceğiz. Merkezde sabah namazından önce ders başlayacak ve yatsı namazından sonra bitecek. Yine en az 4 bin 500 öğretmen açığı var. Okul sayısı kadar kadrolu hizmetlimiz yok. Özellikle göç alan bölgelerde hizmetli yokluğundan okullar kokmakta. Yeterince rehber öğretmen yok. Her 750 öğrenciye bir rehber öğretmen düşmekte. 4+4+4 dönüşüm nedeniyle artık bir mahallemizde ya ilkokul ya da orta okul yok. Yani mutlaka veli ikisinden birinde servise mecbur. Bakanlığa sorarsan 'en iyi okul eve en yakın okuldur' der ama, eve yakın okul bulana aşk olsun."

'DOĞUSU BENGLADEŞ, BATISI BELÇİKA STANDARTLARINDA'

Devlet okulları arasındaki fırsat eşitsizliğiNİN günden güne derinleşerek devam ettiğini savunan Türkoğlu ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"Bursa'nın doğusu Bangladeş, batısı Belçika standartlarında. Okul öncesi eğitimde ise çağ nüfusunun en az yüzde 30'u okullaşamamış durumda. En az 80 bin okuma yazma bilmeyen insan var Bursa'da. Halen her tür lisemize kayıt yaptıran öğrencilerimizin yüzde 50'si mezun olamıyor. Bakanlık müfettişleri raporunca sabit bu durumun anlamı yüzde 50 kayıp nesil. Bursa'da tekli eğitim tam anlamıyla hayal. Son kalan birkaç tekli eğitim yapan okulumuz da bu yıl ikiliye geçti."

'BONZAİ BURSA MARKASI OLMA YOLUNDA'

Öğrencilerin uyuşturucu kullanımıyla ilgili endişelerini de dile getiren Türkoğlu açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bonzai denen uyuşturucu neredeyse bir Bursa markası olmak üzere. Resmi istatistikler ortada, en az 3 bin 500 madde bağımlısı öğrencimiz mevcut. 25 bin sigara ve 20 bin alkol içen çocuğumuz var örgün eğitim kurumlarında. Buna karşılık milli eğitim veya diğer kurumlarımızın, göstermelik okullarda birkaç seminerden başka bir şey yapmadıklarını üzülerek görmekteyiz." - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Ders Zili Sancılı Çalacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement