Bursa'da Fetih Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Fetih Coşkusu

Bursa'nın fethinin 688'inci yılı düzenlenen törenlerle kutlandı.

06.04.2014 13:12

Bursa'nın fethinin 688'inci yılı düzenlenen törenlerle kutlandı. Dönemin kıyafetlerinin tanıtıldığı defilenin yanı sıra mehter takımı ve kılıç kalkan ekibinin gösterileri, töreni takip eden vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi. Fetih coşkusuna 7'den 70'e her yaştan kişinin katılması dikkat çekti.

Bursa'nın fethinin 688'inci yıl dönümü nedeniyle Pınarbaşı Fetih Kapısı'nda törenler düzenlendi. İstiklal Marşı'nın okunması ve fetih selasının okunmasının ardından Uludağ Üniversitesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Apak, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe, Osman Gazi'nin Bursa'yı almak için 23 yıl çabaladığını ve gerçekleştiremeyince Orhan Gazi'ye vasiyet ettiğini söyledi. Bursa'nın Orhan Gazi tarafından daha sonra fethedildiğini dile getiren Altepe, Bursa'nın fethi ile çadır yaşantısından yerleşik yaşama geçildiğini kaydetti. Birçok padişahın naaşının da Bursa'da olduğunu hatırlatan Altepe, yaşamını Bursa'da geçiren padişahların saray hayatının olmadığını ve at üstünde yaşamlarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Şiirlerin okunmasının ardından Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu'nun gösterisinden sonra Olgunlaşma Enstitüsü tarafından dönemin kıyafetlerinin tanıtıldığı defile yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan defile, vatandaşlar tarafından da ilgi gördü. Daha sonra mehter takımının ve Bursa Tahtakıran Kılıç Kalkan Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri beğeni topladı. Tören kortej yürüyüşü ile devam etti. Tören alanına gelen her yaştan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, töreni renklendirdi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Fetih Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement