Bursa? da Hamile Kadın Karda Kabus Dolu 30 Saati Anlattı - Son Dakika
Güncel

Bursa? da Hamile Kadın Karda Kabus Dolu 30 Saati Anlattı

Bursa? da Hamile Kadın Karda Kabus Dolu 30 Saati Anlattı

Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Haydariye Köyü'nde yörük çadırında kalan ve rahatsızlanınca AFAT ile UMKE ekipleri tarafından kar ve tipi nedeniyle yaklaşık 30 saat sonra güçlükle kurtarılıp, Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 3.5 aylık hamile olan bir çocuk annesi Ayten Yurt'un, sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

09.01.2015 14:04

Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Haydariye Köyü'nde yörük çadırında kalan ve rahatsızlanınca AFAT ile UMKE ekipleri tarafından kar ve tipi nedeniyle yaklaşık 30 saat sonra güçlükle kurtarılıp, Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 3.5 aylık hamile olan bir çocuk annesi Ayten Yurt'un, sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Yurt, "Kar ve tipi nedeniyle yollar kapalınca ekipler bize soğuktan nasıl korunacağımızı anlattılar. Sonrada kurtardılar. Herkese teşekkür ederim" dedi.

Bursa'nın Gemlik ilçesi'ne bağlı Haydariye Köyü'nde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan ve yörük çadırında kalan Özkan Yurt, rahatsızlanan hamile eşi 25 yaşındaki Ayten Yurt'u, kar nedeniyle yolların kapanması üzerine hastaneye götüremedi. Genç adam AFAD ve sağlık ekiplerini cep telefonu ile arayarak yardım istedi. Alarma geçen yaklaşık 40 kişiden oluşan AFAD ve UMKE ekipleri, Haydariye Köyüne gitmek için yola çıktı. Kar kalınlığının 4 metreye ulaşması nedeniyle kapanan yolları açmakta zorluk çeken AFAT ve UMKE ekipleri, çok zor anlar yaşadılar. Yaklaşık 3 kilometrelik yolu birbirlerini halatlar ile bağlayarak, el ele tutuşarak geçen ekipler, genç kadına eşine ve çocuğuna dün öğleden sonra ulaştı. İlk müdahalesi çadırda yapıldıktan sonra termal battaniyeye sarılan ve kızaklar ile kilometrelerce taşınıp paletli ambulansın yanına getiren Ayten Yurt, kaldırıldığı Gemlik Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Gemlik Devlet Hastanesi'nde yatarak tedavi gören 1 çocuk annesi Ayten Yurt'un gebeliğinin devam ettiği, sağlık durumunun ise iyi olduğu doktorlar tarafından belirtildi. Rahatsızlanınca çok korktuğunu belirten Ayten Yurt, "O anlarda sürekli olarak bebeğimi düşündüm. Yavrum ölmesin diye dua ettim. Telefon ile yardım istediğimiz ekipler bize çadırda kaldığımız için bize soğuktan korunmamız için yapmamız gerekenleri söyledi. İki gün bekledik. Sonra kurtarıldık. Devletimize teşekkür ediyorum" dedi.

Doktorlar, Ayten Yurt'un sağlık durumunun iyi olması halinde taburcu edileceğini sözlerine eklediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa? da Hamile Kadın Karda Kabus Dolu 30 Saati Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement