Bursa'da Kültür-sanat - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Kültür-sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Altın Kafeste Yangın", "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler" ve "Çizmeli Kedi" oyunlarını sahneleyecek.

15.11.2012 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Altın Kafeste Yangın", "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler" ve "Çizmeli Kedi" oyunlarını sahneleyecek.

Hidayet Sayın'ın yazdığı, Bora Özkula'nın yönettiği "Altın Kafeste Yangın"ın dekor tasarımını Özlem Karabay, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor. Taner Turan, Rüyam Dirin, Kamil Korunan, Ecehan Şarman Çetinkaya, Sitare Tuna, Emre Yaşa, Emir Çiçek, Erol Aydın, Süheyla Zeybek, Bora Özkula'nın rol aldığı oyunda, Osmanlı sultanları arasında trajik bir hayatı olan Sultan V. Murad'ın umutsuzluklar, korkular, onur mücadelesi ve müzikle dolu 28 yıllık esareti anlatılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde, bugün ve yarın saat 20.00'de, 17 Kasım Cumartesi ise saat 15.00 ve 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Eric-Emmanuel Schmitt'in yazdığı, Mustafa Kurt'un yönettiği "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler"in ise dekor tasarımı Sertel Çetiner, kostüm tasarımı Özge Akarsu, ışık tasarımı da Zeynel Işık'a ait.

Sinan Demir ve Demet Oran'ın rol aldığı oyunda, çiftlerin evliliklerindeki ihmaller, sıkıntılar, alışkanlıklar, eksiklikler, fark edilmezlik, değişkenlik, cimrilik, üşengeçlik, olumlu olumsuz durumlar, mutluluk ve mutsuzluklar ele alınıyor. Oyun, Oda Tiyatrosu'nda bugün, yarın ve 17 Kasım Cumartesi 18.00'de sahnelenecek.

Charles Perrault'un yazdığı, Metin Arslan'ın çevirdiği "Çizmeli Kedi" adlı çocuk oyununu ise Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanlar'ın yaptığı oyunda, Harun Türköz rol alıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 18 Kasım Pazar, 14.00'te sahneye konulacak.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise "Karagöz Dadım Olsana" adlı gölge oyununu sahneliyor. Tayfun Özeren'in yazdığı ve sahnelediği oyun 4 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap ediyor. Gölge oyunu, 17 Kasım Cumartesi 14.00'de Karagöz Müzesi Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Muhabir: Cem Şan

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Kültür-sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement