Bursa'da Kültür-sanat - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Kültür-sanat

Eski devlet bakanlarından Yılmaz Karakoyunlu'nun yazdığı, Galip Erdal'ın yönettiği "Kuzguncuklu Fazilet" adlı oyunun dekor tasarımını Başak Özdoğan, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını Yakup Çartık yapıyor.1942-1944 yılları arasında...

20.12.2012 10:00

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Kuzguncuklu Fazilet", "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler", "Altın Kafeste Yangın" ve "Çizmeli Kedi" oyunlarını sahneleyecek

Eski devlet bakanlarından Yılmaz Karakoyunlu'nun yazdığı, Galip Erdal'ın yönettiği "Kuzguncuklu Fazilet" adlı oyunun dekor tasarımını Başak Özdoğan, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını Yakup Çartık yapıyor. 1942-1944 yılları arasında yürürlükte olan Varlık Vergisi'nin toplum üzerinde yarattığı çarpıklıkları konu edinen oyun, 11 kişilik oyuncu kadrosuyla izleyicilerle buluşuyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 22 Aralık Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde tiyatroseverlerle buluşacak.

Eric-Emmanuel Schmitt'in yazdığı, Mustafa Kurt'un yönettiği "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler"in ise dekor tasarımı Sertel Çetiner, kostüm tasarımı Özge Akarsu, ışık tasarımı da Zeynel Işık'a ait.

Sinan Demir ve Demet Oran'ın rol aldığı oyunda, çiftlerin evliliklerindeki ihmaller, sıkıntılar, alışkanlıklar, eksiklikler, fark edilmezlik, değişkenlik, cimrilik, üşengeçlik, olumlu olumsuz durumlar, mutluluk ve mutsuzluklar ele alınıyor. Oyun, Oda Tiyatrosu'nda bugün, yarın ve 22 Aralık Cumartesi 18.00'de sahnelenecek.

Hidayet Sayın'ın yazdığı, Bora Özkula'nın yönettiği "Altın Kafeste Yangın"ın dekor tasarımını Özlem Karabay, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor. Taner Turan, Rüyam Dirin, Kamil Korunan, Ecehan Şarman Çetinkaya, Sitare Tuna, Emre Yaşa, Emir Çiçek, Erol Aydın, Süheyla Zeybek, Bora Özkula'nın rol aldığı oyunda, Osmanlı sultanları arasında trajik bir hayatı olan Sultan 5. Murad'ın umutsuzluklar, korkular, onur mücadelesi ve müzikle dolu 28 yıllık esareti anlatılıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde, 25 ve 26 Aralık tarihlerinde saat 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Charles Perrault'un yazdığı, Metin Arslan'ın çevirdiği "Çizmeli Kedi" adlı çocuk oyununu ise Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanlar'ın yaptığı oyunda, Harun Türköz rol alıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 23 ve 25 Aralık günleri saat 14.00'te sahneye konulacak.

-Bursa Şehir Tiyatrosu-

Bursa Şehir Tiyatrosu, Tarık Buğra'nın yazdığı, Mustafa Sekmen'in yönettiği

"Osmancık" adlı oyunu sahneliyor. Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını Zeynel Işık yapıyor.

36 kişinin rol aldığı "Osmancık" oyunu, Osman Gazi'nin tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu konu alıyor. Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, cumartesi günü ise saat 14.00'te sahnelenecek.

Şehir Tiyatrosu, Osmancık'ın yanı sıra "Karagöz Dadım Olsana" adlı gölge oyununu da sahneliyor. Tayfun Özeren'in yazdığı ve sahnelediği oyun, 4 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap ediyor. Oyun, bugün ve yarın 11.00 ve 14.00'te, cumartesi günü ise saat 12.00'de Karagöz Müzesi Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Şehir Tiyatrosu ayrıca, 25 Aralık Salı günü saat 20.00'de William Shakespeare'in klasiklerinden biri olan "Macbeth" adlı oyunu Merinos AKKM Orhangazi Salonu'nda sahneleyecek. Sabahattin Eyüboğlu'nun Türkçe'ye çevirdiği

"Macbeth", İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Kubilay Karslıoğlu'nun yönetmenliğinde sahnelenecek. Güç tutkusunun insan ruhundaki etkisini konu alan oyun, Shakespeare'in en çok sahnelenen yapıtları arasında yer alıyor.

Muhabir: Cem Şan

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Kültür-sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement