Bursa'da Otomotiv Fabrikalarında Gerginlik 2 - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Otomotiv Fabrikalarında Gerginlik 2

Bursa\'da Otomotiv Fabrikalarında Gerginlik 2

Bursa'da bulunan Oyak Renault ile Tofaş Fabrikası'nda bazı işçilerin çıkartılması çalışanların tepkisine neden oldu.

09.06.2015 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da bulunan Oyak Renault ile Tofaş Fabrikası'nda bazı işçilerin çıkartılması çalışanların tepkisine neden oldu. Oyak Renault'ta dün gece kısa süreli iş bırakan işçiler tekrar görevlerinin başına dönerken Tofaş'ta 2 işçinin çıkartılmasının ardından bu sabah işe gelen 1500 işçiden 150'si verilen çay molası ardından çalıştıkları birimlere dönmedi.

Bağlı oldukları Türk Metal Sendikası'nın, Bosch Fabrikaları ile farklı sözleşme imzalamasını protesto eden Oyak Renault ve Tofaş Otomobil Fabrikaları'nda geçen ay görülen iş bırakma ve işyerinden ayrılmama eylemleri, uzun süren görüşmeleri ardından taraflar arasında yapılan anlaşma ile sona ermişti. Bu fabrikalarda dün akşam ve bugün bazı işçilerin çıkartılması ile tekrar gerilim başladı. Oyak Renault Fabrikası'nda dün bir işçinin çıkartılmasını protesto eden işçilerin işi yavaşlatma eylemi bu çalışanın tekrar göreve alınması ile sona erdi. Benzer sorun bu sabah Tofaş'ta görüldü. İki işçinin çıkartılması sonucu sabah vardiyaya gelen yaklaşık 150 işçi çay molasından sonra tepkilerini dile getirmek için işbaşı yapmadı. İşçiler, eylemleri sırasında yanlarında olan arkadaşlarının tekrar göreve alınmasını isterken Tofaş'a yakın kaynaklar ise bu kişilerin katıldıkları eylem yüzünden değil, yöneticilere küfür ve hakaret ettikleri için iş akitlerine son verildiğini söyledikleri öğrenildi. Tofaş yöneticileri ile işçiler arasındaki görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Bu arada, üç vardiya halinde yaklaşık 5'er bin kişinin çalıştığı Oyak Renault ve Tofaş Fabrikaları'nın her birinde günde ortalama bin 400'er otomobil üretiliyor. Fabrikalarda geçtiğimiz ay başlayan yan sanayine sıçrayan i bırakma ve işyerinden ayrılmama eylemleri nedeniyle sektör, ihracatta yaklaşık 500 milyon dolar kayba uğramıştı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Işıl ARSLAN-Bülent CİVANOĞLU/BURSA, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Otomotiv Fabrikalarında Gerginlik 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement