Bursa'da Ramazan Hazırlıkları - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Ramazan Hazırlıkları

Bursa Büyükşehir Belediyesi, "Şehr-i Ramazan" adlı Ramazan programının hazırlıklarını tamamladı.

13.06.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi, "Şehr-i Ramazan" adlı Ramazan programının hazırlıklarını tamamladı.

Kültür A.Ş tarafından organize edilen "Şehr-i Ramazan" programı, Gölpark Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, burada programın içeriği hakkında bilgi vererek Bursa'da Ramazan ayının daha farklı yaşandığını söyledi.

Bursa'nın maneviyatla yoğrulan bir şehir olduğuna dikkati çeken Elbas, "Emir Sultanların, Molla Fenarilerin, İsmail Hakkı Bursevi hazretlerinin öğretileriyle yönünü belirlemiş olan bir şehirdir. Onların inşa ettiği bu şehri geliştirmek, güzelleştirmek, yeni değerleriyle geleceğe taşımak bizim görevimizdir. Her yıl bu şehrin manevi havasına yakışır etkinliklerle şehrimizi süslemeye çalışıyoruz. Başta Merinos, Nilüfer ve Hüdavendigar'da olmak üzere tüm ilçelerimizde ramazan etkinlikleri hazırladık" diye konuştu.

Elbas, her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da sosyal yardımların aralıksız devam ettiğini belirterek, "17 ilçede başvurusu alınarak tespiti yapılan 45 bin aileye Ramazan erzağı dağıtımı devam ediyor. Ramazan ayı boyunca merkez Fomara olmak üzere Emirsultan, Çınarönü Mahallesi, Alemdar Mahallesi ve Uludağ Üniversitesinde iftar yemeği vereceğiz. Ramazan ayı boyunca Osmangazi, Yıldırım, Gürsu ve diğer ilçelerimizde de iftar yemeği verilecek. Ramazan ayı boyunca günlük 8 bin 500 kişiye iftar yemeği hazırlayacağız" dedi.

Kültür A.Ş Genel Müdürü Rıfat Bakan da gündüzlerin çok uzun gecelerin de kısa olması nedeniyle bu yıl etkinliklerde temaşa bölümünü kısalttıklarını belirterek, etkinliklerin Şehr-i Ramazan başlığı altında gerçekleşeceğini bildirdi.

Bursa İl Müftüsü Prof.Dr. Mehmet Ay da kardeşlik, yardımlaşma ve manevi duyguların yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayında ibadetin de yoğun olarak yaşanması gerektiğini vurguladı.

Bu arada Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail Coşar, Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Eyüb Sultan Camii İmam Hatibi Metin Çakar gibi

Bursa'nın yanında İstanbul ve Ankara'nın önemli camilerinde görev yapan tanıdık isimler Merinos'ta kurulacak yaklaşık bin kişilik mescitte teravih namazı kıldıracak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Ramazan Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement