Bursa'da Restorasyon Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Restorasyon Tepkisi

Bursa\'da Restorasyon Tepkisi

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 400 yıllık tarihi Sinan Paşa Külliyesi’nin restorasyon çalışmasında tarihi duvarın yıkılımasına vatandaşlar tepki gösterdi.

22.06.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde 400 yıllık tarihi Sinan Paşa Külliyesi'nin restorasyon çalışmasında tarihi duvarın yıkılımasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir firmaya yaptırılan restorasyon çalışmasında, 400 yıllık tarihi Sinan Paşa Külliyesi'nin duvarının yıkılıp, araçların geçmesi için kapı yapılmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Yapılan çalışmalarda 'ben yaptım oldu' mantığı güdüldüğünü savunan CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, "Kimin ne iş yaptığını denetleyen yok. Gecekondu yapılır gibi restorasyon olur mu? Ecdat emaneti böylesi eserlerin bu şekilde restorasyon adı altında heba edilmesine karşıyız. Yetkililerin bir an önce bu çirkinliği ortadan kaldırmasını bekliyoruz. Böyle bir restorasyon olmaz. Bir yandan güzellikleri çıkartacağız derken, diğer yandan 400 yıllık tarihi duvarın yıkılmasının bir mantığı olamaz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Restorasyon Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement