Bursa'daki Hastane Yangını Davası - Son Dakika
Güncel

Bursa'daki Hastane Yangını Davası

Bursa\'daki Hastane Yangını Davası

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 4,5 yıl önce çıkan ve 9 hastanın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangına ilişkin davanın görülmesine devam edildi Savcının mütalaas...

27.11.2013 17:34

Bursa'da, 26 Mayıs 2009'da Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 9 hastanın ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili 6 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen tutuksuz sanıklardan dönemin hastane müdürü Salim Özdağ ve elektrik mühendisi Süleyman Karapınar ile ölen kişilerin yakınları katıldı.

Mütalaasını veren savcı, ihaleyle yapılan düzenlemelerin Sağlık Bakanlığından onaylatılmadığı, ayrıca yangın ikaz cihazının çalışmadığı gerekçesiyle dönemin Hastane Başhekimi Osman Naci Çelik ile yanmaz kablo kullanılmaması ve diğer önlemlerin alınmaması nedeniyle yangının çıktığı görüntüleme merkezinin sahibi Uzman Dr. Erol Kılıç'a, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

Savcı, diğer 4 sanığın, hastanede kısmi idari görevlerde bulunduğu ve bu nedenle idarenin verdiği görevleri uygulamakla yükümlü olduğu gerekçesiyle beraat ettirilmesini istedi.

Sanıkların avukatları ise mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için ek süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının son savunmalarını hazırlaması için duruşmayı erteledi.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 26 Mayıs 2009'da çıkan yangında, yoğun bakım ünitesinde yatan 9 hasta, dumandan etkilenerek yaşamını yitirmişti. Dönemin Hastane Başhekimi Osman Naci Çelik, Hastane Müdürü Salim Özdağ, müdür yardımcıları Mehmet Genç ve Yakup Güler, elektrik mühendisi Süleyman Karapınar ile yangının çıktığı katta bulunan görüntüleme merkezinin sahibi Uzman Dr. Erol Kılıç hakkında "taksirle yangına ve birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'daki Hastane Yangını Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement